Äripäev • 6 veebruar 2017

Klientideni jõuavad uut tüüpi elektriarved

Klientideni jõuavad esimesed elektri ja võrguteenuse ühisarved.  Foto: Reuters(Scanpix

Veebruaris jõuavad klientideni esimesed uuel arveldusmudelil põhinevad elektri ja võrguteenuse ühisarved. Uus arveldussüsteem võimaldab kõikidel elektrimüüjatel esitada ühist arvet elektrienergia ja Elektrilevi võrguteenuse eest, vahendas Elektrilevi.

“Valminud arendusega oleme Euroopa esimeste riikide seas, kus elektriarved on suurele osale klientidest ühtselt ja mugavalt korraldatud,” ütles Elektrilevi arveandmete osakonna juhataja Viktor Afanasjev. Kui teistes ühisarveni jõudnud riikides on arveldamine korraldatud seadusandlusega, siis Eestis töötas süsteemi välja Elektrilevi koos konkurentsiametiga ja seetõttu hõlmab lahendus vaid Elektrilevi võrgupiirkonda.

Uue arveldussüsteemiga on aasta algusest liitunud Elektrum Eesti, Imatra Elekter ja Eesti Gaas, kelle Elektrilevi võrgupiirkonnas asuvad kliendid saavad ühise arve elektri ja võrguteenuse eest alates veebruarist. VKG Elektrivõrkude kliendid, kes ostavad elektrit VKG-lt ja võrguteenust Elektrilevilt, saavad ühisarve alates märtsist. Igal elektrimüüjal on võimalus valida, kas ta esitab ühist arvet kõikidele klientidele või ainult kodu- või äriklientidele.

Kui võrguteenuse arveid esitab elektrimüüja, tuleb arvetega seotud küsimustega pöörduda elektrimüüja poole, kuna Elektrilevi vastava elektrimüüja klientidele enam võrguteenuse arveid ei väljasta.

Hetkel kuum