• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uuring: Eesti on naisjuhtide osakaalult maailmas kolmas

  Eestis on naisjuhte rohkem kui mõnes arenenud riigis.Foto: Meeli Küttim

  Uuringufirma Kantar Emor ning audiitorteenuste, raamatupidamise ja konsultatsioonifirma Grant Thorntoni uuringus "Naised äris 2017" paigutus Eesti 36 riigi seas naisjuhtide osakaalult kõikide juhtide hulgas 40%ga kolmandale kohale.

  Eestit edestasid Venemaa (47%) ja Indoneesia (46%).
  "Baltimaad ja Ida-Euroopa on naisjuhtide osas esirinnas," sõnas Grant Thornton Balticu partner Anastasia Borovaja. "Põhjuseid, miks naised Eesti tööturul aktiivselt kaasa löövad ning sageli ka kõrgetele kohtadele jõuavad, on mitu: ajalooliselt ollakse harjunud tööl käima, riiklik perepoliitika laseb turvaliselt pärast lapsepuhkust tööle naasta ning aina enam ettevõtteid hindab nii-öelda pehmeid väärtusi, kus võtmeroll on naistel."
  "Naiste osalus ettevõtete juhtimisel on heaoluühiskondades tunduvalt väiksem. Aegade jooksul kujunenud mudel "mees on pere toitja, naine aga kodu hoidja" on jätnud oma jälje. "Headeks" näideteks on Saksamaa, kus on naisjuhte 18%, ning Ühendkuningriigid 19%ga. Ühiskonna patriarhaalne mõtlemisviis iseloomustab eriti selliseid riike nagu Jaapan (7%), Argentina (15%) ja India (17%)," rääkis Anastasia Borovaja.
  Uuring „Naised äris 2017“ toimus 36 riigis ajavahemikul oktoobrist detsembrini 2016. Uuringu tarbeks küsitleti 5526 tippjuhti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Marili Niits: mida teha, et suvepuhkuste periood ei võtaks rohkem energiat, kui vastu annab?
Suvine töökorraldus peaks pöörama tähelepanu asendusülesannete õiglasele ja realistlikule jaotusele, et puhkusele suunduv töötaja saaks olla kindel, et kõik vajalik saab ka tema äraolekul tehtud, kirjutab
Suvine töökorraldus peaks pöörama tähelepanu asendusülesannete õiglasele ja realistlikule jaotusele, et puhkusele suunduv töötaja saaks olla kindel, et kõik vajalik saab ka tema äraolekul tehtud, kirjutab
Metallid kukkusid halvimasse kvartalisse pärast eelmist finantskriisi
Tööstusmetallide alamindeks on teises kvartalis langenud 26%, mis on suurima langus alates 2008. aasta lõpust. Langusele pöördusid metallid pärast Föderaalreservi 0,75protsendipunktist intressimäära tõstmist.
Tööstusmetallide alamindeks on teises kvartalis langenud 26%, mis on suurima langus alates 2008. aasta lõpust. Langusele pöördusid metallid pärast Föderaalreservi 0,75protsendipunktist intressimäära tõstmist.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Soome tarbijate usk tulevikku varises kokku
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim logistika-, metalli- ja puidusektorit
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.