Äripäev • 20. märts 2017 kell 7:45

Täna avalikustati Lõhmuse fondi kolmas ost

Rain Lõhmus  Foto: Andras Kralla

Elisa ostis Santa Monica Networks Group Eesti ja Soome äritegevused, Rain Lõhmuse asutatud Livonia Partners ostis Santa Monica Networksi Läti ja Leedu ärid.

Tehing lähtub Elisa strateegilisest eesmärgist tugevdada positsioone Eesti ja Soome koduturgudel.

Santa Monica Networks Läti ja Leedu äritegevuse ostab Livonia Partners, kirjutab Elisa pressiteates.Omandatud ettevõtete 2016. aasta müügitulu kokku oli 44 ning EBIT ligi 3 miljonit eurot. Santa Monica Networksis töötab Soomes 73 ja Eestis 36 inimest.

Elisa tasub ostu eest rahaliste vahenditega 28 miljonit eurot. Äritehing eeldab nii Soome kui ka Eesti Konkurentsiameti heakskiitu. See viiakse eeldatavalt lõpule selle aasta 1. mail.

„Meie kliendid tegutsevad kiirelt digitaliseeruvas keskkonnas ja meilt oodatakse võimekust lahendada muutuva keskkonna vajadused. Tänu Santa Monica oskustele ja asjatundlikkusele oleme selleks tunduvalt paremini valmis,” ütles Elisa Eesti juht Sami Seppänen pressiteate vahendusel.

„Santa Monica Networks on jõudnud sellisesse kasvuetappi, kus on vaja tugevat omanikku, kes arendab firmat edasi ja viib pakutavad teenused laiemale turule,” ütles ettevõtte Santa Monica Networks AS juht Margus Vaino.

Läti ja Leedu ärid ostnud Livonia asutajapartner Rain Lõhmus, ütles pressiteate vahendusel, et Santa Monica Networks tegutseb kiiresti kasvavas ärivaldkonnas ajal, mil andmemahud kasvavad süsteemide integreerimise, pilveteenuste ja küberturvalisuse tähtsuse suurenemise tõttu.

See tehing annab Livoniale enamusosaluse Santa Monica Networksi Leedu ja Läti harudes, kus juhtkond säilitab olulise osa.

Santa Monica Networks on kolmas investeering Livonia Partners Fund I fondi jaoks, mille strateegia on investeerida Balti riikide keskmise suurusega, hästi juhitud ja kasvavatesse ettevõtetesse. Fond omandas eelmise aasta veebruaris Eestis asuva saunatootmise ettevõtte Ha Serv ning oktoobris osteti Eestis juhtivaima kodu- ja aiatoodete jaemüügi kaubamärk Hortes.

 

Hetkel kuum