• Jaga lugu:

  Brüssel: Brexit ei tule valutu

  Michel BarnierFoto: Scanpix/Reuters

  Euroopa Liidu pealäbirääkija Suurbritannia lahutuskõnelustel kordas täna, et Euroopa Liidu eesmärk ei ole Suurbritanniat lahkumise eest karistada, kuid valutu see ei tule.

  Michel Barnier avaldas täna kohustused, mis Suurbritannial tuleb täita, enne kui saab asuda kõneluste kallale Suurbritannia ja Euroopa Liidu suhetest brittide lahkumise järel.
  Briti nael nõrgenes, kuna Brüsseli ja Londoni vahel on vallandunud sõnasõda veel enne, kui kõnelused alanud on.
  „Mõned on loonud illusiooni, et Brexitil ei ole olulist mõju igapäevasele elule või et läbirääkimised on võimalik kiiresti ja valutult ära pidada – nii see ei ole,“ ütles Barnier täna Brüsselis ajakirjanikele. Ta joonis alla, et kõnelused tulevad väga keerulised ning kiiret ja kerget kokkulepet oodata ei maksa, vahendas agentuur Bloomberg.
  Euroopa Liit avaldas ka pika nimekirja kodanike õigustest, mida soovitakse näha, et Suurbritannia tagab. Samuti kordas EL, et Euroopa Kohtule jääb roll ka Brexiti järel.
  Suurbritannia Brexiti minister David Davis tõrjus täna väiteid sellest, et Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker olevat olnud šokeeritud pärast läinud nädalal toimunud õhtusööki Suurbritannia peaministriga. Davise sõnul on tekkinud furoor paljas kuulujutt ja meediakära.
  Küll aga lükkas ta üsna jäigalt tagasi väljavaate, et Suurbritannia arve liidust lahkumisel võib küündida 100 miljardile eurole. Nii arvutas välja ajaleht Financial Times. Davis hoiatas, et läbirääkimiste käik ei ole Euroopa Liidu dikteerida. Samuti kordas ta ähvardust, et Suurbritannia võib lahkuda ka ilma kokkuleppeta.
  Ka Barnier hoiatas, et kõneluste kokkuvarisemine pole välistatud. Ja kell juba tiksub.
  Euroopa Liidu suunistes Suurbritannia lahkumiskõnelusteks on kirjas põhimõtted, mille alusel Suurbritannia „arve“ kokku lüüakse. Sealhulgas on ka ELi asutuste ülekolimise kulu Londonist. Lõplikku täpset summat veel pole, sest EL võtab pidevalt kohustusi ja teeb makseid.
  EL nõuab ka Suurbritannias elavate teiste ELi riikide kodanike õiguste tagamist elu lõpuni ning lisas ühtlasi nimekirja sotsiaaltoetustest, millele neil kodanikel õigus peaks olema.
  Kui ELi valitsused Barnier’ mandaadi mai lõpus kinnitavad, saavad kõnelused alata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Facebook muudab nime Metaks
Facebooki, kui ettevõtte nimi, muutub Metaks, mis peaks esile tõstma üleminekut virtuaalreaalsusele ja asetama esikohale metaversumi, vahendab Bloomberg.
Facebooki, kui ettevõtte nimi, muutub Metaks, mis peaks esile tõstma üleminekut virtuaalreaalsusele ja asetama esikohale metaversumi, vahendab Bloomberg.
Esimesel koroonaaastal kasvasid tervishoiukulud Eestis 167 miljoni euro võrra
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.