Mait Kraun • 30. mai 2017 kell 8:14

Taimemüüja kasvatas kasumit

Lilled.  Foto: Andras Kralla

Taimemüüja Floreana kasvatas käivet ning kasum suurenes ligi 100 000 euro võrra.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et lillede ja taimede hulgimüügiga tegeleva Floreana OÜ müügitulu kasvas 2016. aastal (eelneva aastaga võrreldes) 4 protsenti, 2,76 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 91 725 euro võrra, 232 861 euroni (+65 protsenti).

Ettevõttes töötas 2016. aastal keskmiselt 14 inimest, võrreldes eelneva aastaga see näitaja ei muutunud. Käive töötaja kohta tõusis 4 protsenti, 197 382 euroni. Keskmine brutotasu langes 3,1 protsenti, 1328,5 euroni kuus.

 

Floreana OÜ

"2017. aastaks seatakse eesmärgiks käibe kasvatamine, majandustulemuse parandamine ja klientidele võimalikult hea teeninduse ja kaubavaliku pakkumine," kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. "Uurimis- ja arendusväljaminekuid aruandeaastal ei olnud ja neid ei planeerita ka järgnevaks perioodiks."

Ettevõtte omanikud on Haristos OÜ ja Moone OÜ. Haristose omanikud on omakorda Rain Jaanson ja Kaia Jaanson (mõlemal 50 protsenti). Moone omanikud on Udo Kang, Raivo Viia, Terja Kang ja Katri Viia (kõigil 25 protsenti).

Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud. Ka sellel aastal pole aruande kohaselt plaanis dividende omanikele maksta.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Hetkel kuum