Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tippärimees pääses pankrotist üle noatera

  Pankrotihaldur Sirje Tael survestas ettevõtja Indrek Rahumaad pankrotiavaldusega. Rahumaa ja Tael jõudsid kokkuleppele eile õhtul.

  Pesutootja Lauma suuromanik Rahumaa on viimastel aastatel Eestis madalat profiili hoidnud. Viimati tõusis ta mõni aasta tagasi avalikkuse tähelepanu alla, kui Venemaal naftaäri ajades sealsete äripartneritega tülli pööras. Enne seda oli Rahumaa vaenujalal ärimeeste Oliver Kruuda ja Marcel Vichmanniga, viimane taotles ka Rahumaa firma pankrotti.
  Praegu nõudis Rahumaa isiklikku pankrotti mehe ettevõtte Kremmi Holding pankrotihaldur. Kremmi Holdingu juhatuse liige on Jürgen Lamp, Rahumaa sõber ja kaaspartner naftaäris. Lamp tunnistas, et ei teadnud, millega end sidus, kui Kremmi Holdingu juhatuses maandus. „Mind paluti juhatusse ja öeldi, et seal ei teki mingit pankrotti, aga ikkagi tekkis,“ lausus Lamp. Juhatusse kutsus teda Rahumaa.
  Ei mäleta sisu
  „Indrek ei teinud seda pahatahtlikult,“ rõhutas Lamp. Aasta pärast Lambi Kremmi Holdingu juhatusse minemist lõpetas ettevõte pankrotis. „Kui mina läksin juhatusse, oli kõik juhtunud. Seal oli asi üleval Oliver Kruuda ja Kalevi ostuga seoses,“ rääkis Lamp, kes enda sõnul ei mäleta, millistesse raskustesse kaupade vahendamisega tegelenud Kremmi Holding sattus.
  „Hästi segane lugu. Mitu ettevõtet, kõigil olid kõigi vastu nõuded. Ja kuidagi see vaene Kremmi Holding jäi sinna vahele. Mingit vara seal ei olnud, ainult nõuded,“ võttis Lamp asja kokku.
  Kümme aastat tagasi valis Äripäev Rahumaa aasta ärimeheks. Tollal investeeris tema suurosalusega investeerimisfond Alta Capital Partners pooleteise aasta jooksul vanas rahas üle kolme miljardi krooni laienemisse. Sellest kolmandik kulus Kalevi ja Tere omandamiseks, ülejäänu Poola ja Läti ettevõtete ostmiseks. Toona oli Rahumaa Rikaste TOPis 813,8 miljoni krooniga 31. kohal.
  Peagi algas Rahumaa ja Kruuda vahel vaidlus Tere ja Kalevi ostutehinguga seotud rahaülekannete pärast. Rahumaa tegi Kruudale enam kui 100 miljoni krooni suuruse ettemaksu, kuid loobus ostust ja Kruuda ei olnud nõus ettemaksu tagastama.
  Lampi ja Rahumaad seob seniajani naftaäri, kuigi 2013. aastal kirjutas Äripäev, kuidas see äri Venemaal peatus.
  „Vene partnerid tõmbasid pool ettevõtet ära, lõpuks jõudsime kokkuleppele. See oli huvitav keiss. Firma töötab ja toodab naftat, on endiselt toimiv äri,“ rääkis praegu Lamp ja lisas, et Rahumaa on nüüd naftaäris väga passiivne investor. „Eesti mõistes on see suur äri, Indrekule väike äri,“ lausus Lamp. „Ta investeeris ikka mõned miljonid, tipphetkel oli ettevõte (Selena Oil & Gas – toim.) väärt vist 150 miljonit dollarit.“
  Juhatuses lõksus
  Lamp ütles, et üritas Kremmi Holdingu juhatusest lahkuda, kuid see ei õnnestunud. „Kui olen pankrotikeissi kinni jäänud, ei ole seal enam midagi minu otsustada,“ sõnas ta.
  Lamp ei võtnud juba eile pankrotihalduri nõudmist tõsiselt. „Indreku pankroti tahtmine on naljakas,“ lausus ta. „Kahtlen, et see juhtub. Kindlasti on tal (Rahumaal – toim) vara ja ta teeb kõike õigesti.“
  Rahumaad ei õnnestunud eile kommentaariks tabada. Teda esindav büroo Primus vandeadvokaat Anton Sigal ei soostunud kommentaare jagama, kuid kinnitas, et käivad kompromissiläbirääkimised. Sama sõnaaher oli pankrotihaldur Sirje Tael. „Me oleme kokkuleppele minemas, ma loodan,“ ütles ta. 
  Eile õhtul pärast lehe trükkiminekut teatas Sigal, et pooled sõlmisid kokkuleppe. Selle osana võtab Kremmi Holding tagasi pankrotiavalduse. "Indrek Rahumaal ei ole makseraskusi ning meil on hea meel, et see 2008. aastast pärinev lugu sai lahenduse," lisas Sigal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA Esindajatekoda annab heakskiidu 430 miljardi dollari suurusele kulutuste plaanile
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.