Kalle Pallingu topeltmäng Eesti Energia nõukogus

Kalle Palling (vasakul) ja Jaanus Rahumägi vahendasid Viru Keemia Grupile aheraine müümise võimalust. Ainult et Palling istus samal ajal ka VKG suurima konkurendi Eesti Energia nõukogus.  Foto: Martin Dremljuga, Ekspress Meedia
Piret Reiljan • 9. juuni 2017 kell 4:15
Uudised
Ainult tellijale

Reformierakondlane Kalle Palling aitas Eesti Energia nõukogus istudes varjatult kaasa riikliku energiahiiu suurima konkurendi Viru Keemia Grupi (VKG) ärihuvidele, vahendades viimasele paar aastat tagasi ahvatlevat, umbes kuraditosina miljoni suurust aheraine tehingut, mida samal ajal jahtis ka Eesti Energia.

Pallingu läbikäimine VKG suurima omaniku Priit Piilmanniga pole olnud saladus, küll aga taoline otsene huvide konflikt. Vähemalt riigifirma meediasuhete juht Kaarel Kuusk vahendas, et Eesti Energiale tuli Pallingu taoline käitumine üllatusena. Eesti Energia ei olnud Pallingut kuidagi volitanud konkurendiga suhtlema ja selleks puudus mõistagi ka vajadus, kuna sama tuluvõimalust jahtisid mõlemad omaette.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum