Äripäev • 3 juuli 2017

Aavo Kärmas vahetas logistika tööstuse vastu

Aavo Kärmas juhtis dekaadi jagu Omnivat.  Foto: Raul Mee

Endine Omniva juht Aavo Kärmas alustab 5. juulist Eesti Energia tütarettevõtte Enefit Taastuvenergia juhatuse esimehe ja kolmanda juhatuse liikmena.

"Energeetikavaldkond on põnev ja taastuvenergia selle kõige kiiremini kasvav ning selgelt tulevikku suunatud osa,“ ütles Aavo Kärmas pressiteates. „Aastaks 2020 peab alternatiivsetest allikatest toodetud elektritoodang kasvama 40%-ni kogu Eesti Energia elektritoodangust.“

Eesti Energia strateegiline eesmärk on tõsta viie aasta jooksul märkimisväärselt alternatiivsetest allikatest toodetava energia osakaalu kontserni tootmisportfellis ja teha olulisi investeeringuid taastuvenergia arendamisse.

Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter märkis, et juhul kui realiseerub Enefit Taastuvenergia börsileviimine, siis lisanduks Eesti Energia kõrval taastuvenergia ettevõttesse palju teisi aktsionäre ning ettevõte peab muutuma märksa iseseisvamaks. „See eeldab tugevat juhtimist ning Aavo on siinkohal kindlasti asjakohane valik.“

Aavo Kärmas oli 10 aastat Omniva juhatuses, neist viimased viis juhatuse esimees. Aastatel 1996-2006 töötas ta AS-s Viljandi Aken ja Uks erinevatel juhtivatel ametikohtadel. Aavo Kärmas on lõpetanud Tallinna Tehnikakülikooli haldusjuhtimise alal.

Enefit Taastuvenergia on Eesti Energiale kuuluv taastuvenergiat tootev ettevõtte, mis toodab elektrit ja soojust tuulest, veest, biomassist ja segaolmejäätmetest. Ettevõtte tootmisüksusteks on Iru elektrijaam, Aulepa, Narva, Paldiski ja Virtsu tuulepargid ning Paide ja Valka koostootmisjaamad. Lisaks haldab Enefit Taastuvenergia Keila-Joa ja Linnamäe hüdroelektrijaama.

Valitsus on teada andnud soovist Enefit Taastuvenergia vähemusosalus börsile viia. Eesti Energia tegeleb praegu Enefit Taastuvenergia börsileviimise eelanalüüsiga.

Hetkel kuum