• Jaga lugu:

  Skandaalse krüptorahaskeemi endine promoja kahtlustab pettust

  Krüptoraha loov Nils Grossberg kahtlustab, et skandaalne krüptorahaskeem OneCoin, mida ta ise varem aktiivselt turundas, on pettus.

  Äripäev kirjutas sel nädalal kodumaisest loodavast krüptorahast, mida saadavad kahtlusted. Krüptoraha looja Nils Grossberg on olnud varem seotud püramiidskeemiks peetava krüptorahaskeemi OneCoin Eesti tegevusega.
  Grossberg ütles, et tema teed läksid OneCoiniga lahku rohkem kui aasta tagasi. Skandaalse skeemi kunagine promoja on praegu selle suhtes kriitiline. "Ettevõtte liidritelt saadud lubadused jäid täitmata ja neid lubadusi pole täidetud siiani. Kõige enam häiris mind aga küsimus, kas Onecoinil on üldse krüptoraha olemas ja kas liigutakse "õiges" suunas või on tegemist pettusega. Ma usun, et mõistate, et kui tekivad sellised kahtlused, pole võimalik projektiga enam jätkata," rääkis ta.
  Siiski ütles ta, et tänu OneCoinile on üha enam inimesi saanud teada krüptoraha olemasolust. "Pean tunnistama, et tänu OneCoinile kuulsin ka mina esimest korda krüptorahast ja mind hakkas see teema huvitama. Usun siiralt, et krüptoraha on järgmine samm raha ajaloos, nagu kunagi jõuti kuld- ja hõbemüntide juurest paberrahani ning paberraha juurest lõpuks virtuaalse rahani."
  Mitmes riigis on skeem uurimise all. Sel kuul lasi näiteks India politsei vahistada 30 OneCoiniga seotud isikut. Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Seiko Kuik ütles, et Eestis ei ole veel keegi krüptorahaskeemide asjus avaldust esitanud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
SAF Tehnika maksab kolm korda suuremat dividendi
Riia börsil noteeritud Läti elektroonikafirma SAF Tehnika otsustas maksta dividende 2020./2021. majandusaasta eest 0,67 eurot aktsia kohta.
Riia börsil noteeritud Läti elektroonikafirma SAF Tehnika otsustas maksta dividende 2020./2021. majandusaasta eest 0,67 eurot aktsia kohta.
Eesti aasta auto valimisel ruulisid “elektrikad”
Eile õhtul selgus tiitli Eesti Aasta Auto 2022 kandja, milleks on täiselektriline Hyundai Ioniq 5.
Eile õhtul selgus tiitli Eesti Aasta Auto 2022 kandja, milleks on täiselektriline Hyundai Ioniq 5.
Trükitööstuse TOPi võitja: tooraine hind tõuseb iga kuu, kasvav tööhulk siiski rõõmustab
Eesti juhtiv etiketitootja Data Print OÜ ei kurda eelmise ega tänavuse aasta mahtude kasvu üle, kuid ettevõtte tegevjuht Triin Anette Kaasik nentis, et selle aasta märksõnad trüki­tööstuses on kahtlemata toorainega seonduv: korduvad hinnatõusud ning jätkuv defitsiit.
Eesti juhtiv etiketitootja Data Print OÜ ei kurda eelmise ega tänavuse aasta mahtude kasvu üle, kuid ettevõtte tegevjuht Triin Anette Kaasik nentis, et selle aasta märksõnad trüki­tööstuses on kahtlemata toorainega seonduv: korduvad hinnatõusud ning jätkuv defitsiit.