Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Putin kadus nädalaks ära

  Venemaa president Vladimir Putin käis augusti alguses Tõvas kalal.Foto: Scanpix/Reuters/Sputnik

  Venemaa sõltumatu telekanali Dožd andmetel oli Venemaa president Vladimir Putin nädal aega avalikkuse eest kadunud ning ilmus täna välja Kaliningradis.

  Nimelt pole Putin alates 9. augustist kordagi ilmunud avalikkuse, sh ajakirjanike ette, kusjuures ametlikult pole ta puhkusel. Samas on tulnud teateid, et Putin on osalenud n-ö kinnistel üritustel. Viimati nähti Venemaa presidenti avalikult 8. augustil Abhaasias ja Sotšis, kus teda saatsid ka ajakirjanikud. Seejärel lendasid ööl vastu 9. augustit ajakirjanikud tagasi Moskvasse, aga Putin jäi Sotšisse.
  Järgmistel päevadel ilmusid Kremli ametlikult kodulehel regulaarselt teated Putini kohtumistest kõrgete ametnikega. Reeglina leidis ametlikult aset üks kohtumine päevas ning kõik nelja silma all. Ajakirjanikke nendele ei kutsutud, mistõttu on keeruline aru saada, millal nad päriselt toimusid. Info kõikidest kohtumistest avaldatati ajavahemikul 13.50–15.20. Seejuures avaldasid uudisteagentuurid teateid kohtumistest alles 15-20 minutit pärast seda, kui need olid ilmunud Kremli lehele kremlin.ru, kuigi tavaliselt on agentuurid kiiremad, kui Kremli stenografistid. Samuti ilmusid meediaväljaannetes vaid need pildid, mille oli teinud presidendi isiklik fotograaf.
  Paljud neist üritustest on Doždi allikate kinnitusel toimunud varem. Näiteks kohtumine Pihkva kuberneri Andrei Turtšanoviga ei saanud toimuda esmaspäeval, nagu teatas Kreml, sest sel päeval oli kuberner Pihkvas. Samuti ei toimunud teisipäeval kohtumist Ühtse Venemaa fraktsiooni juhi Vladimir Vassiljeviga, vaid see toimus Doždi teada oluliselt varem.
  Ametlikult lükkasid nii kuberneri kui ka Ühtse Venemaa pressiteenistused need väited ümber. Kremli pressiteenistus aga jättis küsimustele vastamata. Varem on presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov kinnitanud, et Putin ei kavatse sel suvel puhata.
  Täna ilmuski Putin välja Kaliningradis. Nimelt peab Venemaa president nõu oma resitentsis Pionerski linnas ministrite ja kuberneriga, teatas Dožd.
 • Hetkel kuum
Enn Listra: vanasse jõkke astuda ei saa. Ega tohi
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Soovitused Rootsist: kuus tehnoloogiafirma aktsiat, mis pärast krahhi üles korjata
Tehnoloogiafirmade aktsiad kannatasid ära raske aasta ja on nüüd hakanud uuesti tuult tiibadesse võtma. Praegu pole veel hilja mõni aktsia osta ja kõrge lend kaasa teha.
Tehnoloogiafirmade aktsiad kannatasid ära raske aasta ja on nüüd hakanud uuesti tuult tiibadesse võtma. Praegu pole veel hilja mõni aktsia osta ja kõrge lend kaasa teha.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Troopikasaarel tõusis sibula hind röögatult kõrgele
Filipiinidel on sibula kilo hind tõusnud 700 peesoni (ligi 12 eurot), mis on rohkem kui sealne päevane miinimumtöötasu.
Filipiinidel on sibula kilo hind tõusnud 700 peesoni (ligi 12 eurot), mis on rohkem kui sealne päevane miinimumtöötasu.

Olulisemad uudised

EKRE valimisprogramm: palju langetamisi ja korralikult keelamist
EKRE kirjutab täna avaldatud programmis, et nemad teavad ainsana, kuidas panna majandus kasvama. Muu hulgas lubab EKRE lõpetada Rail Balticu ehituse, muuta keerulisemaks abordi tegemise, tühistada kooseluseadus ja muuta õigussüsteemi.
EKRE kirjutab täna avaldatud programmis, et nemad teavad ainsana, kuidas panna majandus kasvama. Muu hulgas lubab EKRE lõpetada Rail Balticu ehituse, muuta keerulisemaks abordi tegemise, tühistada kooseluseadus ja muuta õigussüsteemi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.