Mait Kraun • 20 oktoober 2017

220 Energia sattus kahjumisse

Foto: Erik Prozes

Elektrienergia müüja 220 Energia käive langes mullu üle 25 protsendi ning ettevõte sattus ka kahjumisse.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et elektrienergia müügiga tegeleva 220 Energia OÜ müügitulu langes mullu 27 protsenti, 6,90 miljoni euroni. Ärikahjum ulatus 89 645 euroni, veel 2015. aastal teeniti 75 162 eurot kasumit.

Mullu töötas firmas keskmiselt 6 inimest (üks töötaja vähem kui aasta varem). Käive töötaja kohta vähenes 15 protsenti, 1,15 miljoni euroni. Keskmine brutotasu tõusis 7 protsenti, 1446 euroni kuus.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

„2016. aastal säilitas 220 Energia OÜ oma turupositisiooni elektrmüügis ning käivitas ka gaasi müügi. 2016. aasta suuremad investeeringud olid seotud kliendihaldustarkvara CRM arendusega,“ kirjutas firma oma tegevusaruandes.

„2017. aasta peamised eesmärgid on seotud jätkuva kliendibaasi suurendamisega ning CRM süsteemi edasise arendusega. Eesmärgiks on pakkuda elektrienergiat ja gaasi madalaima tegevusmarginaaliga.“ Täpsemaid selgitusi, miks ettevõtte käive nõnda palju langes, tegevusaruandes ei antud.

Ettevõtte omanikud on Marko Allikson (50 protsenti; ettevõtte Powersave OÜ kaudu) ja Peeter-Jass Pikk (50 protsenti, ettevõtte Gravel OÜ kaudu). Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum