Märt Belkin • 13. november 2017 kell 9:30

Europarlament tahab hakata euroskeptikute vastu lobistama

Strateegia autor, Euroopa Parlamendi peasekretär Klaus Welle.  Foto: EPA

Euroopa Parlamendi kõrged ametnikud plaanivad järgmiste eurovalimiste ajal teha maksumaksja rahastatud kampaania, et veenda inimesi euroskeptiliste parteide vastu hääletama.

„Pole liialdus öelda, et kaalul on EL,“ seisab Politico käsutuses olevas majaiseseses strateegiamemos, mille autor on parlamendi peasekretär Klaus Welle. „Kampaania peaks sihiks võtma mitte ainult valijate kastide juurde toomise, vaid ka nende veenmise Euroopa projekti toetama.“

Strateegiamemo, mille Euroopa Parlamendi büroo ilmselt esmaspäeval kinnitab, tõstatab küsimuse sellest, kas ELi instiutsioonid peaksid lobistama kindla poliitilise positsiooni – et Euroopa projekt on olemuslikult hea asi – toetuseks, selle asemel et lihtsalt toetada demokraatlikku valimisprotsessi ja jääda erakondade heitluses neutraalseks, märkis Politico.

Strateegiamemo autor Welle viitas, et säärast lähenemist on vaja. Viimastel valimistel oli aktiivsus vaid 43 protsenti ning parlament ootab ka 2019. aastal toimuvatel valimistel madalat osavõttu, mis peaks olema vesi euroskepitikute veskile. „Euroopa Parlament peab võtma selge ja ühetähendusliku hoiaku Euroopa Liidu kasuks,“ seisab memos.

Hetkel kuum