Kristjan Pruul • 11. detsember 2017 • 1 min
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Tselluloositehase rajajad lubavad rohelist tootmist

Aadu Polli
Aadu Polli  Foto: Andras Kralla

Emajõe äärde kavandatav Est-For Investi puidurafineerimistehas võib hoopis vähendada Eestis fossiilsetest kütustest tekkivaid heitgaase - kuid kui suur on tehase biotekkeline süsinikujälg, ei ole veel analüüsitud.

Kõige varem 2022. aastal valmiva tehase töölevõtmisega seoses väheneb kasvuhoonegaaside teke eeldusel, et tootmisel tekkiva taastuvenergia müügi tagajärjel väheneb põlevkivielektri tootmine. Suureneb ka taastuvenergia osakaal tarbimises ning väheneb süsinikujälg ühe tonni valmistoodangu kohta, rääkis mõttekoja Stockholmi keskkonnainstituudi (SEI) Tallinna keskuse vanemeksperdi Evelin Piirsalu Est-Fori tellitud uuringut tutvustades.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt