Kristjan Pruul • 11. detsember 2017 kell 11:45
Uudised
Ainult tellijale

Tselluloositehase rajajad lubavad rohelist tootmist

Aadu Polli  Foto: Andras Kralla

Emajõe äärde kavandatav Est-For Investi puidurafineerimistehas võib hoopis vähendada Eestis fossiilsetest kütustest tekkivaid heitgaase - kuid kui suur on tehase biotekkeline süsinikujälg, ei ole veel analüüsitud.

Kõige varem 2022. aastal valmiva tehase töölevõtmisega seoses väheneb kasvuhoonegaaside teke eeldusel, et tootmisel tekkiva taastuvenergia müügi tagajärjel väheneb põlevkivielektri tootmine. Suureneb ka taastuvenergia osakaal tarbimises ning väheneb süsinikujälg ühe tonni valmistoodangu kohta, rääkis mõttekoja Stockholmi keskkonnainstituudi (SEI) Tallinna keskuse vanemeksperdi Evelin Piirsalu Est-Fori tellitud uuringut tutvustades.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum