Äripäev • 18. detsember 2017 kell 8:12

Seesam müüdi austerlastele

Toomas Abner juhtis Seesamit 1990. aastatel, kui kindlustusselts ei olnud veel soomlastele müüdud. Nüüd töötab ta OP Insurance Balti ärivaldkonna juhina.   Foto: Raul Mee

Soome kontsern OP Financial Group müüb kindlustusseltsi Seesam Insurance Austria äriühingule Vienna Insurance Group.

Soome finantsteenuste kontsern OP ja austerlaste Vienna Insurance Group (VIG) sõlmisid täna müügilepingu, mille järgi OP müüb kindlustusseltsi Seesam Insurance AS koos Läti ja Leedu filiaaliga Austria äriühingule Vienna VIG. Soome kontsern lõpetab kindlustustegevuse Eestis, Lätis ja Leedus.

1991. aastal asutatud Seesam sai OP Financial Groupi osaks 2006. aastal. Baltimaades on Seesamil 23 filiaali ja üle 200 000 kliendi, nendest 86% on eraisikud. Omandamise käigus jäävad kõik Seesami klientide kindlustuslepingud jõusse. 

Seesami kindlustusmaksed ulatusid 2016. aastal 60 miljoni euroni ja turuosa oli Baltimaade varakindlustusturust 5,7%. Seesamil on Balti riikides 335 töötajat, nendest 150 töötab Eestis, 90 Lätis ja 95 Leedus. Tehing ei mõjuta Seesami töötajate töölepinguid ega töötingimusi. 

VIGil on ligikaudu 50 ettevõtet 25 erinevas riigis ja grupis töötab 25 000 inimest. VIGi aktsiad on noteeritud ka Praha börsil.

Hetkel kuum