Äripäev • 15. jaanuar 2018
Jaga lugu:

Boeingi uue mehitamata ründe- ja luurelennuki kontseptsioon.
Boeingi uue mehitamata ründe- ja luurelennuki kontseptsioon.  Foto: Boeing

Boeing esitles Ameerika aero- ja astronautika instituudi konverentsil SciTech 2018 uue, piloodita ründe- ja luurelennuki kontseptsiooni, vahendas venekeelne portaal Naked Science.

Uus mudel on võimeline lendama kiirusel 6200 kilomeetrit tunnis ning plaani järgi käivitub selle tootmine kohe, kui USA kaitseministeerium on selleks raha eraldanud. Kõnealuse mudeli puhul rakendatakse eriti suures ulatuses stealth- ehk peitetehnoloogiat, mis jätab lennumasina radaritele püüdmatuks, märgiti esitlusel.

Väga sarnase kontseptsiooniga lennukit loob ka Lockheed Martin – samal konverentsil rääkis ettevõtte asepresident Jack O’Bannion, et nad on oma hüperhelikiirusega mehitamata lennumasina SR-72 loomisega lõppjärgus.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt