• Jaga lugu:

  Sarapuu ja Laasi arvati Energiaagentuuri nõukogust välja

  Keskerakonna tuntud poliitikud Arvo Sarapuu ja Lauri Laasi arvati välja Tallinna keskkonnaameti hallatava asutuse Tallinna Energiaagentuuri säästva energia nõukogust.

  Juba eelmise aasta maikuus Tallinna abilinnapea kohalt korruptsioonikahtluse tõttu tagasi astunud Sarapuu võeti nüüd maha ka Energiaagentuuri nõukogu esimehe kohalt. Nõukogu uueks esimeheks määratakse Tallinna keskkonnaametit kureeriv Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova.
  Laasi nimetamine nõukogu liikmeks oli seotud tema töötamisega Tallinna linnale kuuluvas ASis Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus, kus tema ülesanne oli muu hulgas tegeleda jäätmekütuse müümisega. Kuivõrd Laasi töösuhe linnale kuuluva ettevõttega on lõppenud, arvatakse ta nõukogu koosseisust välja.
  Mäletatavasti asus jõustunud kriminaalkaristuse tõttu riigikogust lahkuma pidanud Laasi 2016. aasta jaanuaris tööle Tallinna linnale kuuluvas ASis Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus arendusjuhina. Konkurssi sellele ametikohale ei korraldatud, sest tollase abilinnapea Arvo Sarapuu kinnitusel seda tegema ei pidanud.
  „See pole mingi „tiksuja“ amet, vaid reaalne töö ning seetõttu ma hindan teda. Näha on ka, et Laasit see teema huvitab,“ kiitis Sarapuu siis Laasi uut töökohta.
  Sama aasta sügisel määras linnavalitsus Laasi Energiaagentuuri säästva energia nõukogu liikmeks. Selleks suurendati nõukogu ühe liikme võrra 13-liikmeliseks.
  Lisaks Lauri Laasile arvatakse nüüd nõukogu koosseisust välja Eesti Teaduste Akadeemia liige ja Tallinna Tehnikaülikooli emeriitprofessor Anto Raukas, Tallinna Tehnikaülikooli professor Roode Liias ja Eesti Kirikute Nõukogu nõunik Tõnu Karu.
  Nõukogu koosseisu täiendatakse viie uue liikmega: Tuuliki Kasonen, Helen Sooväli-Sepping, Ain Laidoja, Arvi Hamburg ja Jarek Kurnitski. Kasonen on Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni tegevjuht, Sooväli-Sepping on Tallinna Ülikooli humanitaarteaduste instituudi maastiku ja kultuuri keskuse vanemteadur, Laidoja on Eesti Biokütuste Ühingu liige, Hamburg on Eesti Teaduste Akadeemia energeetikanõukogu esimees ja Kurnitski on Tallinna Tehnikaülikooli professor, inseneriteaduskonna ehituse ja arhitektuuri instituudi direktor.
  Tallinna Energiaagentuuri põhiülesandeks on Tallinna linna säästva energiamajanduse planeerimine ja arendamine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.