Sarapuu ja Laasi arvati Energiaagentuuri nõukogust välja

Lauri Laasi (keskel) ja Arvo Sarapuu mõne aasta tagusel Keskerakonnna korraldatud meeleavaldusel kallite elektrihindade vastu protestimas.  Foto: Raul Mee
Koit Brinkmann • 14. veebruar 2018 kell 9:30

Keskerakonna tuntud poliitikud Arvo Sarapuu ja Lauri Laasi arvati välja Tallinna keskkonnaameti hallatava asutuse Tallinna Energiaagentuuri säästva energia nõukogust.

Juba eelmise aasta maikuus Tallinna abilinnapea kohalt korruptsioonikahtluse tõttu tagasi astunud Sarapuu võeti nüüd maha ka Energiaagentuuri nõukogu esimehe kohalt. Nõukogu uueks esimeheks määratakse Tallinna keskkonnaametit kureeriv Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova.

Laasi nimetamine nõukogu liikmeks oli seotud tema töötamisega Tallinna linnale kuuluvas ASis Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus, kus tema ülesanne oli muu hulgas tegeleda jäätmekütuse müümisega. Kuivõrd Laasi töösuhe linnale kuuluva ettevõttega on lõppenud, arvatakse ta nõukogu koosseisust välja.

Mäletatavasti asus jõustunud kriminaalkaristuse tõttu riigikogust lahkuma pidanud Laasi 2016. aasta jaanuaris tööle Tallinna linnale kuuluvas ASis Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus arendusjuhina. Konkurssi sellele ametikohale ei korraldatud, sest tollase abilinnapea Arvo Sarapuu kinnitusel seda tegema ei pidanud.

„See pole mingi „tiksuja“ amet, vaid reaalne töö ning seetõttu ma hindan teda. Näha on ka, et Laasit see teema huvitab,“ kiitis Sarapuu siis Laasi uut töökohta.

Sama aasta sügisel määras linnavalitsus Laasi Energiaagentuuri säästva energia nõukogu liikmeks. Selleks suurendati nõukogu ühe liikme võrra 13-liikmeliseks.

Lisaks Lauri Laasile arvatakse nüüd nõukogu koosseisust välja Eesti Teaduste Akadeemia liige ja Tallinna Tehnikaülikooli emeriitprofessor Anto Raukas, Tallinna Tehnikaülikooli professor Roode Liias ja Eesti Kirikute Nõukogu nõunik Tõnu Karu.

Nõukogu koosseisu täiendatakse viie uue liikmega: Tuuliki Kasonen, Helen Sooväli-Sepping, Ain Laidoja, Arvi Hamburg ja Jarek Kurnitski. Kasonen on Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni tegevjuht, Sooväli-Sepping on Tallinna Ülikooli humanitaarteaduste instituudi maastiku ja kultuuri keskuse vanemteadur, Laidoja on Eesti Biokütuste Ühingu liige, Hamburg on Eesti Teaduste Akadeemia energeetikanõukogu esimees ja Kurnitski on Tallinna Tehnikaülikooli professor, inseneriteaduskonna ehituse ja arhitektuuri instituudi direktor.

Tallinna Energiaagentuuri põhiülesandeks on Tallinna linna säästva energiamajanduse planeerimine ja arendamine.

Hetkel kuum