Äripäev • 7. märts 2018
Jaga lugu:

Eesti turismiettevõtted peibuvad Berliini messil sakslasi

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ja Mecklenburg-Vorpommerni liidumaa peaminister Manuela Schwesig turismimessi avamisel.  Foto: EPA

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskus osaleb koos Eesti turismifirmadega tänasest kuni 11. märtsini Berliinis toimuval ühel maailma suurimal turismimessil ITB Berlin.

Eesti ühisstend keskendub riigi 100. aastapäevaga seotud kultuuriürituste, Tallinna kui Lonely Planeti poolt selle aasta maailma parima väärtusega reisisihi, Eesti toidu, UNESCO maailmapärandi ning looduse tutvustamisele, teatas EAS.

 

EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul on Saksamaa Eesti turismisektorile üks oluline sihtturg ning ühiselt tehakse turismisektoriga tööd, et Eesti 100. juubeliaastal tuleks siia järjest enam külastajaid.

Mutso sõnul moodustasid Saksa turistide ööbimised Eestis 2017. aastal 6,3% välisturistide ööbimistest, olles Soome ja Venemaa järel kolmandal kohal.

Nordica turundus- ja kommunikatsioonijuhi Toomas Uibo sõnul on Saksamaa Nordicale väga oluline turg, kuna ettevõte lendab Tallinnast sihtriigi kolme suurimasse linna - Münchenisse, Berliini ja Hamburgi. "Hea meel on tõdeda, et oleme suutnud iga aasta reisijate arvu oma Saksamaa liinidel kasvatada. Näeme ka täna, et huvi nende otselendude vastu kasvab ja broneeringuid on tehtud rohkem, kui möödunud aastal," lausus Uibo.

Eesti stendil osalevad koos EASi turismiarenduskeskusega Tallinna ettevõtlusameti turismiosakond, Nordica, Eckerö Line, Reisiekspert, Go Travel, Estravel, Radisson Blu Sky Hotel, Uniqe Hotels ning Sokos Hotels Tallinn.

Stendi väljanägemine on uuendatud Eesti 100. aastapäevale kohaseks. Fookuses on EV100 ja kultuurisündmused, mis Eestis toimuvad. Eesti, Läti ja Leedu korraldavad riikide 100. aastapäeva puhul messil ühise vastuvõttu "Balti riigid 100" Saksa reisikorraldajatele ja ajakirjanikele.

Jaga lugu:
Hetkel kuum