• Jaga lugu:

  Tammemäe: Tallinna Sadama dividendimakse on tavapärane

  Aare TammemäeFoto: Raul Mee

  Enne börsile minekut ongi tavaks varasem kasum välja võtta, ütles Redgate Capitali juht Aare Tammemäe.

  "Börsile mineva ettevõtte puhul ostetakse tuleviku rahavoogu, võrreldakse ettevõtte käekäiku teiste sarnaste ettevõtetega börsidel ja arvestatakse, et ettevõte toodab tulevikus kasumit, selle järgi kujuneb ka aktsia hind," selgitas finantsnõustamisettevõtte Redgate Capitali juht Aare Tammemäe, miks valitsuse otsus Tallinna Sadamast kasum dividendidena välja võtta ei ole investorite ootuste seisukohalt oluline.
  Spetsiifilisemalt on tegemist kapitalistruktuuri muumisega, mida tehakse tavaliselt enne tehinguid, lähtuvalt tehingute tegemise põhjustest. Näiteks võib minna alakapitaliseeritud ettevõte börsile lisakapitali kaasama või võib olla tegu ülekapitaliseeritud ettevõttega, mis viiakse börsile mingil muul põhjusel. Tallinna Sadama puhul on avaliku info järgi omanik ehk riik otsustanud emiteerida uusi aktsiaid, millest laekuv raha läheb ettevõttele.
   
  Tammemäe sõnul on sellisel juhul dividendide väljamakse igati tavapärane praktika. "Kapitalistruktuuri muudatused enne IPOt või muid rahastamistehinguid ei ole midagi erakordset. Seda võidakse teha ka laenude vähendamisega (kui omanik on laenu andnud), aktsiakapitali vähendamisega või erakorralise dividendimaksega. Võimalusi on veelgi," kommenteeris ta.
  Valitsus otsustas neljapäeval maksta välja kogu peatselt börsile saadetava Tallinna Sadama jaotamata kasumi. Tallinna Sadamast võetakse tänavu dividende 105 miljonit eurot, koos tulumaksukohustusega teeb see 131,5 miljonit eurot. 2016. aasta lõpus oli Tallinna Sadamal jaotamata kasumina arvel 98 miljonit eurot. Möödunud aastal  teenis riigifirma auditeerimata andmetel 26,4 miljonit eurot puhaskasumit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.