• Jaga lugu:

  Automüük kasvas jõuliselt

  AutomüükFoto: PantherMedia/Scanpix

  Rahulikuma märtsi järel kasvas aprillis Eesti uute sõiduautode turg taas kiiremas tempos, vahendas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit AMTEL.

  Eestis müüdi aprillikuu jooksul 2424 uut sõiduautot, mis ületas eelmise aasta aprilli müügi 9,9% võrra. Nelja kuu kokkuvõttes on tänavu Eesti automüüjad andnud klientidele üle 9056 uut sõiduautot ehk 13,9% rohkem kui mullu samal perioodil.
  Kui märtsis oli suurim segment väiksemad maasturid, siis kevade saabudes tõusis populaarseimaks taas väiksem keskklass (22,9%). Aga jätkuvalt lähevad hästi kaubaks ka maasturid, nii keskmised (osakaal 21,9%) kui ka väiksemad (15%). Elektriautosid müüdi aprillis 17 ja hübriide 127. Gaasiseadmega (CNG ja LPG) sõiduautosid osteti vastavalt 20 ja 10.
  Aprillis moodustasid kõigist esmaregistreeritud sõiduautodest uued 55%. Eksporti läks 45 autot.Automarkidest vallutasid edetabeli tipu taas Toyota ja Škoda, neid müüdi vastavalt 377 ja 370. Populaarsuselt kolmas oli aprillis Renault 218 müüdud autoga. Mudelitest oli edukaim Škoda Octavia, mida müüdi aprillis 101. Järgnesid Toyota mudelid RAV4 ja Avensis, vastavalt 98 ja 87.
  Pärast kerget langust märtsis kasvas aprillis taas uute tarbesõidukite müük, 9,3% võrra. Nelja kuuga kokku on tänavu müüdud 2264 uut tarbesõidukit ehk 8,4% rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Automarkidest oli populaarseim Citroen 82 müüdud sõidukiga, järgnesid Škoda (76) ja Peugeot (72). Veokisegmendis olid aprillis edukaimad Scania ja Volvo, neid läks kaubaks vastavalt 26 ja 23 veokit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Naftahinnad jätkavad kiiret tõusu
Naftahinnad on täna kiiret tõusu jätkamas, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast leevenes ning Iraani tuumakõnelused peatusid, mis lükkab riigilt täiendava nafta turuletulemist edasi, vahendab Reuters.
Naftahinnad on täna kiiret tõusu jätkamas, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast leevenes ning Iraani tuumakõnelused peatusid, mis lükkab riigilt täiendava nafta turuletulemist edasi, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.