Äripäev • 23. mai 2018 kell 9:59

Oberschneider tegi Londonis investeerimisfirma

Paul Oberschneider tegi 90. aastatel Eesti kinnisvaraturule tulles julgeid ja eristuvaid otsuseid.  Foto: Andras Kralla

Eestis Ober-Hausi büroo asutajana tuntud ettevõtja Paul Oberschneider käivitas Londonis kinnisvara-investeerimisfirma.

Oberschneider käivitas Londonis Mayfairis ettevõtte Hauser-Oberschneider, mis tegeleb erakapitali toel investeeringute haldamisega, teatas firma.

Häuser-Oberschneider otsib end turul tõestanud koostööpartnereid ja pakkumisi, et investeerida erainvestorite vahendeid Ühendkuningriiki ja Põhja-Iirimaale.

Pressiteates kuulutas ettevõtja, et tema investeeringute põhine lähenemisviis ja kaasinvesteerimismudel pakub investoritele tehingu kaupa juurdepääsu parimale riskiga kaalutud tootlusele.

Ta lubas ka, et Hauser-Oberschneideri välja sõelutud projektide rahastamine kaetakse võlapõhise kasvukapitali ja omakapitaliga. "Meie kogemused Kesk- ja Ida-Euroopas näitavad, et suudame pakkuda suurepärast tootlust  arendades ja hallates erinevaid projekte," rääkis Oberschneider.

Oberschneider asutas 1993. aastal kinnisvara arendamisega tegeleva Hauser-Oberschneider Real Estate. Lisaks asutati Ober-Haus Real Estate Advisors. Firma müüs Oberschneider maha vahetult enne ülemaailmset finantskriisi.

Kaalub Eestisse naasmist

Mullu oktoobris Äripäevale antud intervjuus avaldas ettevõtja, et plaanib tagasitulekut ka Eestisse. Ta ütles majanduskonverentsil Äriplaan, et läheneb kinnisvaraturule seekord teise külje alt ja asub tegelema hoopis selle rahastamise poolega. 

Oberschneider tõdes toona, et see on tema jaoks põnev areng. „Uurime turul alternatiivlaenude võimalusi. Viimase nelja aastaga on pea 40 protsenti traditsioonilistest pangalaenudest tagasi tõmbunud ja tekkinud lünk. Inimestel ei ole vahendeid, et seda lünka täita,“ selgitas ta.Ta ütles, et väga palju rohkem ei saa veel rääkida, kuid see on sama, mida ta teeb praegu Londonis oma sealsete äripartneriga finantssektorist. „Londonis tuleme järgmisel kuul välja sildfinantseeringutega (lühiajaline rahastamine enne laenu saamist - toim) ja pakume lühiajalisi laene kinnisvaraomanikele ja -arendajatele.“Oberschneideri sõnul katsetavad nad praegu, kas siin on selliste laenude järele nõudlust. Suurbritanniast alguse saav äri jõuab kõigisse kolme Balti riiki ja Poola. „Arvan, et kõigi nende riikide peale kokku on piisavalt nõudlust. Ühes riigis tegusedes võin ma hätta sattuda,“ ütles ta.

Hetkel kuum