• Jaga lugu:

  Jüri Ratas valmis tselluloositehase eriplaneeringu katkestamist arutama

  Peaminister Jüri Ratas.Foto: Andras Kralla

  Kui Isamaa ja sotsiaaldemokraadid tahavad Est-Fori tselluloositehase eriplaneeringut peatada, siis on Keskerakond selleks peaministri sõnul valmis.

  „Kui kaks koalitsioonipartnerit on öelnud, et eriplaneeringu protsessiga jätkamine tuleb ümber vaadata, siis ma olen selleks valmis. Kui tehakse ettepanek lõpetada, siis peame ka enne vaatame, mis alus see on, mille põhjal protsess peatada,“ ütles peaminister Jüri Ratas neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil.
  Ratase sõnul tuleks põhjalikult kaaluda, kas enne järskude otsuste tegemist tuleks ära oodata tehase rajamise analüüside valmimine. „Seaduse järgi on võimalik eriplaneeringut lõpetada näiteks siis, kui ilmnevad asjaolud, mis välistavad projekti elluviimise tulevikus. Seda kas need asjaolud on ilmnenud, peame arutama. Kohtume valitsuspartneritega tõenäoliselt uue nädala alguses,“ lisas ta.
  Samuti pressikonverentsil osalenud sotsiaalkaitseminister ja Isamaa liige Kaia Iva väljendas toetust tehase kui sellise rajamisele, kuid möönis, et Tartu elanikud on sellele tugevalt vastu, siis on raske ka edasi minna. Iva parteijuht Helir-Valdor Seeder on sel nädalal öelnud, et eriplaneeringu protsess tuleks lõpetada.
  Keskerakonda kuuluv riigihalduse minister Janek Mäggi märkis, et Eesti on siiski õigusriik ja selliseid protsesse nagu eriplaneeringu kehtestamine juhib oma reglement ning protsesse läbi viia või ka katkestada ei saa seadust eirates. Ka tundis Mäggi muret, kas eriplaneeringu katkestamine ei jäta halba muljet Eestist kui halvast investeerimiskeskkonnast.
  „Kõigis Eesti piirkondades nii selget vastuseisu sellele tehasele ei ole, loodetavasti ka ettevõtjad kaaluvad veel eri kohti Eestis,“ ütles Mäggi, kelle sõnul peab valitsus arvestama nii kohalike kui ka ettevõtjate huvidega. „Kui kompromissi ei leita, siis peab ka valitsus lõpuks poole valima, aga praegu selleks veel põhjust ei ole,“ lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaks kriisikärbest, mis vajavad mitut tabavat hoopi
Järsult suurenenud arvetega toimetulek ja energiapoliitika on probleemid, mis vajavad mõlemad kiireid otsuseid, kuid erinevat lähenemist – neid ei saa ühe ja sama võttega lahendada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Järsult suurenenud arvetega toimetulek ja energiapoliitika on probleemid, mis vajavad mõlemad kiireid otsuseid, kuid erinevat lähenemist – neid ei saa ühe ja sama võttega lahendada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
S&P 500 ja Nasdaq suutsid nädala rohelises lõpetada
Volatiilne nädal lõppes pankade kahetiste tulemustega ja jaemüügi oodatust suurema langusega, vahendab Yahoo Finance.
Volatiilne nädal lõppes pankade kahetiste tulemustega ja jaemüügi oodatust suurema langusega, vahendab Yahoo Finance.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Konkurent Nuutmann kahtlustab Ekspress Gruppi alatus mängus
Ekspress Gruppi kuuluv piletimüügiäri läks uurimise alla, sest konkurent Piletilevi kahtlustab neid alatute võtete kasutamises. Veel mõni aeg tagasi oli aga Piletilevi see, kes konkurentsiametilt trahvi sai.
Ekspress Gruppi kuuluv piletimüügiäri läks uurimise alla, sest konkurent Piletilevi kahtlustab neid alatute võtete kasutamises. Veel mõni aeg tagasi oli aga Piletilevi see, kes konkurentsiametilt trahvi sai.