Estonian Airi järglased lõpetasid aasta kasumiga

Nordica lennukid  Foto: Erik Prozes, Postimees, Scanpix

Eesti riigile kuuluv lennufirma Nordica lõpetas eelmise aasta kasumis, mille suurus jäi natukene alla miljoni euro, ütles Nordica turundus- ja kommunikatsioonijuht Toomas Uibo Äripäeva raadiosaates "Triniti eetris".

Uibo sõnul oli eelmise aasta tulemus üle ootuste hea, sest ettevõtte juhid prognoosisid, et 2017. aasta lõpetatakse miinuses. Täpsemad tulemused avaldab Nordica lähiajal.

Teine riigile kuuluv ettevõte, OÜ Transpordi Varahaldus, lõpetas eelmise aasta 2,9 miljoni euro suuruse kasumiga. Ettevõtte eelmise aasta käive oli 6,7 miljonit eurot.

Nordica ning Transpordi Varahaldus (TVH) alustasid tegevust pärast Estonian Airi pankrotistumist 2015. aastal. Transpordi Varahaldus on investeerimisettevõte, mis finantseerib ja haldab investeeringuid põhivaradesse transpordisektoris, sh väljarentimiseks. Äriühingule kuulub 6 reaktiivmootoritega 88-kohalist reisilennukit Bombardier CRJ-900NG. 2017. aastal suurenes ettevõtte lennukipark neljalt lennukilt kuuele. TVH omandas suvel kaks Bombardier CRJ-900NG reisilennukit, mille rentnik on Eesti rahvuslik lennufirma Nordica. Tehingut finantseeriti 25 miljoni euro väärtuses võlakirjade emissiooniga, mille märkisid võrdsetes osades LHV Pank ning LHV fondid.

Täna kell 11–12 saab Äripäeva raadios kuulata saadet "Trinti eetris", kus seekord on teemaks lennundus ning riigi roll selles äris. Saates räägitakse muuhulgas, milliseid erinevaid võimalusi kasutavad Euroopa Liidu äärealad lennuühenduste tagamiseks, miks peab Eesti riik lennundusäris osalema ning kuidas Ryanairi ja Air Balticu ambitsioonikad plaanid hakkavad mõjutama Nordicat.

Nendel teemadel arutlevad Nordica turundus- ja kommunikatsioonijuht Toomas Uibo ja advokaadibüroo Triniti advokaat, Transpordi Varahalduse juhatuse liige Ergo Blumfeldt.

Saade valmib koostöös advokaadibürooga Triniti.

Hetkel kuum