Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Ainult ülesmäge

Kahe nädala pärast kõlab minu jaoks tulemuste hooaja avapauk. Viskasin pilgu Reutersi analüütikute ootustele minu portfellis olevate ettevõtete kohta.

Ootuspäraselt oodatakse kõige suuremat kasvu sotsiaalmeediagigandilt Facebookilt. Kuigi aktsiat kisuvad jätkuvalt alla andmeskandaali järelkajad ning uurimise laienemine, ollakse positiivselt meelestatud Instagrami tulemuste puhul. Analüütikute konsensuse järgi prognoositakse Facebookile 42protsendist käibekasvu ning puhaskasumit nähakse kerkimas üle 30 protsendi. Konsensuslik hinnasiht on praegusest 17 protsenti kõrgemal, ligi 226 dollari peal.

Kõrgemad nafta hinnad võiksid kasuks tulla Norra naftatootjale Equinorile (endine Statoil). Kirjutamise hetkel on WTI nafta hind kerkinud üle 78 dollari barreli kohta. Kui juhtuks tulema mõni katkestus naftatootmises, oleks oodata hinna liikumist veelgi kõrgemale. Reutersi analüütikute konsensuse järgi oodatakse Equinorile üle 26protsendist käibekasvu, puhaskasum peaks kerkima ligi 16 protsenti. Hinnasiht püsib aga praegusel tasemel, 220 Norra krooni juures.

Minu portfelli suurimalt positsioonilt, kalatootja Leroy Seafoodilt, oodatakse samuti positiivseid uudiseid. Norra lõhetootjate eksport kasvas eelmisel nädalal 16 800 tonnini, võrreldes 14 500 tonniga mullu. Sealhulgas läks 335 tonni lõhet Hiinasse, kuhu mullu samal ajal lõhet ei eksporditud. Hinnasiht on Leroy Seafoodil analüütikute prognoosi järgi praegusest 10 protsenti kõrgemale, 60,5 Norra krooni ligidal. Käibele oodatakse üle 18protsendist kasvu.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt