Äripäev • 14. juuli 2018 kell 7:40

Välismaal kasutatud teenused kasvatasid Elisa Eesti tulemust

Elisa Eesti teatas tublimatest kasvunumbritest kui emafirmal keskmiselt. Võrreldes möödunud aasta teise majanduskvartaliga tõusis ettevõtte käive tänavu 7,8 protsendi ja ärikasum 3,7 protsendi võrra, vahendas ITuudised.

Elisa Eesti tegevjuht Sami Seppänen.  Foto: Andras Kralla

Teises kvartalis ulatus Elisa Eesti käive 41,7 miljoni ja aasta tagasi samal ajal 38,7 miljoni euroni, kasvades aastaga 7,8 protsenti. Elisa Eesti aasta teise majanduskvartali lõpus oli ärikasum tõusnud 3,7 protsenti, 13 miljoni euroni.

Elisa Eesti tegevjuhi Sami Seppäneni sõnul aitasid majandustulemuste kasvule peamiselt kaasa märgatavalt suurenenud Euroopa ja Põhjamaade nutipakettide populaarsus ning kasv mobiilside lepinguliste eraklientide ning üle õhu TV-teenuse liideste arvus.

„Elisa nutipakettide ja internetipiletite roaming-andmeside julge kasutus on kaasa toonud suure tõusu välismaal tarbitud andmesides,“ ütles Seppänen.

Selle aasta teises kvartalis on interneti kasutamine välismaal kasvanud aastaga 319 korda.

Mobiilsideteenuste liitumisi oli Elisa Eestil selle aasta teise kvartali lõpus kokku 663 594, TV-teenuste liideseid aga kaabelvõrgus 120 118 ja üle õhu TV-võrgus 84 073.

Kuigi Elisa Eesti emafirma Elisa teatas, et tema teise kvartali tulemus on ajaloo parim, näevad analüütikud numbrites murekohti ja aktsia reageeris langusega.

Uudisteagentuur Bloomberg selgitab Elisa aktsia hinnalangust terava konkurentsiga.

Mobiilioperaator Elisa teatas reedel tulemused, mis vastasid analüütikute ootustele, aktsia hind aga kukkus selle peale koguni 7 protsenti.

Bloomberg nimetab murekohana mobiiliteenuste käibe aeglustumist 1,6 protsendile teises kvartalis. „See on allpool 3-5 protsendi eesmärki,“ tõdeb Bloomberg Business Intelligence’i vanemanalüütik Matthew Bloxham. Ta põhjendab allajäämist konkurentsiolukorraga.

Elisa ise nimetas tulemust ajaloo parimaks teises kvartalis. Ettevõtte võrreldav tegevuskasum kasvas 157 miljonile aasta varasemalt 151 miljonilt eurolt, mis vastas analüütikute ennustatule. Käive kasvas 458 miljonile eurole 445 miljonilt eurolt, see oli samuti analüütikute oodatud suuruses.

Analüütikud soovitasid üldiselt aktsiat hoida, aga nende pakutud hinnasiht oli 35,17 eurot neljapäevase 41 euro asemel. Reedel liikuski aktsia analüütikute hinnasihile lähemale ehk 38,7 eurole.

Hetkel kuum