Omnival Lätis suured plaanid

15. august 2018, 10:50
Omniva
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180815/NEWS/180819840/AR/0/AR-180819840.jpg

Omniva plaanib Lätis järgmise viie aasta jooksul kasvada 30-40% võrra ning avada tuleva aasta lõpuks seal uue logistikakeskuse, vahendas lõunanaabrite majandusleht Dienas Bizness.

SIA Post24, mis oli eestlaste Lätis tegutseva postifirma eellane ning millest kasvas välja Omniva, alustas Lätis juba 2012. aastal. Eesti ettevõttele kuulub ka Leedu kullerifirma Unipakas ja selle Läti filiaal, vahendab Dienas Bizness.

Eestis tegutseb Omniva kui riiklik postifirma, millel on lai teenustering, kuid Lätis ja Leedus tegeleb kulleriteenustega, toimetades pakke koju, kontorisse ja pakiautomaatidesse, kirjutab leht. Ehkki esimesed pakiautomaadid tõi Läti turule kohalik ettevõte Post Service, vallutas Omniva sealse turu kiiresti ja on suutnud oma haaret jõuliselt laiendada.

Dienas Bizness kirjutab, et eestlased taipasid kiiresti, et suurim kasum tuleb just rahvusvahelisest pakiärist - Aasia netipoed tahavad oma kaubale siinses piirkonnas ühte esindajat, mitte kolme, ning seepärast otsustas Eesti postifirma investeerida korraga kolme Balti riigi taristusse. Nüüd on selge, et see samm on end ära tasunud.

Lätis SIA Omnivat juhtiv Beate Krauze ütles väljaandele, et Balti ja Skandinaava turg on väga spetsiifiline, kuna "Euroopas ei mõisteta sageli, kuidas siinse piirkonna inimesed ei armasta otse suhelda", vaid eelistavad pakiautomaate. Euroopas levib suund, et netipoest tellitud kauba vastuvõtupunkte rajatakse bensiinijaamadesse ja väiksematesse poodidesse, Suurbritannias on näiteks kõige levinum see, et veebiostu pakke saab kätte kauplustes. "Aga Balti riikides me näeme, et pakiautomaadid töötavad hästi ja see on Läti elanike mentaliteeti silmas pidades õige otsus," ütles Läti Omniva juht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. August 2018, 10:56

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing