• Jaga lugu:

  NG Investeeringud maksab taas korraliku dividendi

  NG Investeeringute üks suurimaid osanikke Enn Kunila sai ka tänavu pärjatud elutööpreemiaga EY Eesti galaüritusel.Foto: Andras Kralla

  Andres Järvingule, Enn Kunilale, Jüri Käole ning veel reale tuntud ja vähemtuntud ettevõtjatele kuuluv valdusfirma NG Investeeringud maksab omanikele üle 17 miljoni euro dividendi.

  NG Investeeringute kontserni konsolideeritud käive oli mullu 783,4 miljonit eurot, mis kasvas aastavõrdluses enam kui 5%. Puhaskasum kasvatati aga 2016. aasta 18,9 miljonilt 20,4 miljoni euroni.
  NG Investeeringud on hiiglaslik investeerimisfirma, mille kõige suurem vara on enamusosalus börsil noteeritud Tallinna Kaubamaja Grupis. Lisaks kuulub kontserni aga ka näiteks jäätisetootja Balbiino ning alkoholimüüja Liviko.
  Juhatus tõdes aruandes, et üks suuremaid väljakutseid oligi mullu valitsuse alkoholipoliitika, ent ka ekspordi vähenemine tulenevalt maailmaturu olukorrast. Samuti oli väljakutse tulla toime tööjõuturu muutustega. Eesmärgid olid mullu tulemuslikkuse kasv ning uute arenguvõimaluste otsimine.
  NG Investeeringud tegeleb strateegilise juhtimisega kokku 28 aktiivselt tegutsevas tütarfirmas ning ühes sidusettevõttes (parkimismaja teenust pakkuv Rävala Parkla), mis tegutsevad kaubanduse, tööstuse ja kinnisvara sektoris. Firma äri ei piirdu ainult Eestiga, vaid ulatub ka üle piiri Läti ja Leedu.
  Nagu arvata võib, on kontserni peale palgakulu hiiglaslik. Mullu oli kontserni ettevõtete palgal 4888 inimest, kelle palgakulu oli 61,7 miljonit eurot. Aasta varem oli töötajaid 4821 ning siis oli palgakulu 56,9 miljonit. Ühe töötaja keskmine kuutasu oli seega umbes 1052 eurot.
  Nagu NG Investeeringutele tavapärane, maksab firma küllaltki korralikku ning stabiilset dividendi. Nii käitutakse ka tänavu - osanikele makstakse välja kokku 17,1 miljonit eurot ehk 2,45 eurot osa kohta.
  Väikeomanikke on NG Investeeringutel väga palju, majandusaasta aruandes kulub nende ülesloetlemisele üle 20 lehekülje. 68,75% suurune enamusosalus on siiski koondunud NG Kapitali nimelisse ettevõttesse, mille osalus on omakorda võrdselt neljaks jaotunud. Veerandi omanikud on läbi ettevõtete mõjukad ettevõtjad Andres Järving, Jüri Käo ja Enn Kunila. Neljas osa kuulub Indrek Vanaselja järeltulijatele. Iga suurettevõtja saab seega dividende umbes 2,9 miljoni euro jagu.
  Kõik NG Investeeringute suuromanikud on jõudnud ka mullusesse Äripäeva Rikaste TOPi: Järving pälvis loetelus 36. koha, Kunila 48. positsiooni ning Käol tuli leppida 49. kohaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.