• Jaga lugu:

  Tallinna eelarve kasvab jõuliselt

  Järgmise aasta linnaeelarve tõuseb 12 protsentiFoto: Postimees/Scanpix

  Kiirelt tõusvad maksutulud ühel pool ja palgakulude kasv teisel — Tallinna linnavalitsus esitas linnavolikogule järgmise aasta eelarve eelnõu, mis on läbi aegade suurim ja kasvab möödunud aastaga võrreldes 12 protsenti.

  „Eelarve kogumaht on 761 miljonit eurot, see on pea 80 miljonit eurot rohkem kui tänavune esialgne eelarve,“ ütles Tallinna linnapea Taavi Aas, osutades, et viie aastaga on eelarve maht kasvanud enam kui kolmandiku jagu.
  „Seda võiks nimetada eelarveks, mis on senisest enam suunatud puuetega inimestele, seda nii toetuste kui investeeringute poole pealt,“ lisas linnapea.
  Tulude üldmahuks on eelnõus kavandatud 723,8 miljonit eurot. Tuludest moodustavad maksutulud 66% — riiklikud maksud 64% ja kohalikud maksud 2%. Linna peamisteks tuludeks on üksikisiku tulumaks summas 439 miljonit eurot, maamaks 26 miljonit eurot, linna asutuste kaupade ja teenuste müügist saadav tulu 82,4 miljonit eurot ning riigilt ja muudelt institutsioonidelt saadavad toetused kogusummas 128,9 miljonit eurot.
  Järgmisest aastast tõusevad linna koolides õpetajate ja tugispetsialistide alampalgad, samuti kasvab kõrgharidusega kultuuritöötajate miinimumtöötasu 1150 eurolt 1250 eurole. Linna noorsootöötajatele on kavas kehtestada 1000-eurone palga alammäär; 10 protsendi võrra tõuseb ka linna sotsiaalhoolekande asutuste hooldustöötajate ja psühholoogide palk; Tallinna Linnatranspordi trolli-, bussi- ja trammijuhte ootab kuueprotsendine palgatõus.
  Investeeringutest moodustavad suurima osa teede ja tänavate, hariduse ning kultuuri valdkonna investeeringud. Teede ja tänavate valdkonnas on tähtsaimaks objektiks Reidi tee ehitus, millele lisandub Vanasadama ja kesklinna vahelise ala arendamine.
  Hariduse valdkonnas on suuremateks investeeringuobjektideks Tallinna Saksa Gümnaasium, Tallinna Arte Gümnaasium, Tallinna Tondi Põhikool, Lasnamäe Põhikool, Nõmme Gümnaasiumi spordihoone, Tallinna Huvikeskus Kullo, Põhja-Tallinna linnaosa põlvkondade maja, Tallinna Männikäbi Lasteaed ja Sitsi Lasteaed.
  Kultuurivaldkonnas on olulisimateks objektideks Linnateatri arendusprojekt, Salme Kultuurikeskuse renoveerimine ja Mustamäe Kultuurikeskus Kaja. Alustatakse ka mahukaid investeeringuid Tallinna Botaanikaaias ning jätkuvad investeeringud Tallinna Loomaaia arendamisse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Pangaaktsiad upitasid Tallinna börsi järjekordse rekordini
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.