Äripäev • 7. november 2018 kell 14:23
India rikkaim inimene Mukesh Ambani sai märtsis Eestilt e-residentsuse.  Foto: EPA

India esirikkur asutas koos Taavi Kotkaga ettevõtte

India rikkaim inimene Mukesh Ambani asutas koos ettevõtja Taavi Kotkaga Eestis firma, mis hakkab tegelema e-riigi lahendustega, vahendas Postimees India päevalehte The Economic Times.

India väljaanne tugines Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsleri Viljar Lubi hiljutisele jutule, et Ambani tahab osa saada Eesti e-riigi teenustest. Lubi ei selgitanud, mida siinne tütarfirma täpsemalt tegema hakkab, kuna valitsus olevat siinkohal üksnes vahendaja.

Ka Ambanile kuuluva konglomeraadi, India suurima ettevõtte Reliance Industries kõneisik ei öelnud väljaandele, mis on esirikkuri plaanid Eestis. Küll on aga teada, et ta teeb koostööd IT-ettevõtja, endise riigiametniku ja munitsipaalpoliitiku Taavi Kotkaga.

Pikemalt saab lugeda Postimehest.

Äriregistri andmetel Taavi Kotkal ühtegi ettevõtet välismaalastega kahasse ei ole. Küll on ta tänavu kevadel registreerinud ettevõtte Jio Estonia, mille ainus osanik on ta ise. Jio nime kannab ka telekomifirma, mis kuulub Mukesh Ambani kontserni Reliance Industries. Jiost räägiti tänavu kevadel, et see rajab Eestisse tütarfirma. Alates oktoobri lõpust on selle nimi muudetud Secure Consent OÜ-ks. Ühtegi välismaist osanikku äriregistri andmete järgi ettevõttel ei ole.

Majandusminister Urve Palo andis tänavu kevadel valitsuse otsusega e-residentsuse Ambanile, kes lubas, et teeb tööd Eesti e-riigi lahenduste India turule toomiseks. Siis ütles Taavi Kotka, et India ettevõtjad on rohkem Eesti ja Euroopa poole vaatamas. "E-residentsuse andmine India suurimale tööstus- ja tehnoloogiakontserni asutajale ja omanikule Ambanile on Eesti riigile äärmisel kasulik," ütles Kotka märtsis.

Hetkel kuum