Äripäev • 12. märts 2018 kell 8:43

India rikkaim inimene sai e-residendiks

Reliance Industries Limitedi tegevjuht ja India rikkaim mees Mukesh Ambani.  Foto: EPA

Majandusminister Urve Palo andis valitsuse otsusega täna e-residentsuse India suurima turuväärtusega ettevõtte Reliance juhile, kes lubas, et teeb tööd Eesti e-riigi lahenduste India turule toomiseks.

Energia- ja keemiatööstuses tegutseva Reliance'i juht Mukesh Ambani sai e-residentsuse täna Mumbais, teatas EAS. Mukesh Ambani märkis kohtumisel Paloga, et Eesti on suutnud teha lühikese aja jooksul imetlusväärseid edusamme.

"Me soovime õppida Eesti kogemusest e-riikluse arendamisel, et muuta India tavainimeste elu mugavamaks ja paremaks,“ ütles ta.

Ambani märkis EASi teatel, et Eesti e-valitsemise lahendused on lihtsasti skaleeritavad kasutuselevõtuks India valitsuses. "Me tahame alustada väga tihedat koostööd Eesti helgemate peadega, et need muutused juba lähitulevikus ellu viia,“ rõhutas Ambani koostööhuvi tõsidust.

„India ettevõtjad on rohkem Eesti ja Euroopa poole vaatamas. E-residentsuse andmine India suurimale tööstus- ja tehnoloogiakontserni asutajale ja omanikule Ambanile on Eesti riigile äärmisel kasulik,“ ütles kohtumisel viibinud ja ka ise viimasel ajal tihedalt Indias tegutsev Taavi Kotka.

Mukesh Ambani kuulub maailma kahekümne rikkaima inimese hulka ning tema ettevõte Reliance, tegev peamiselt energia- ja keemiatööstuses, on India suurima turuväärtusega firma. Samuti kuulub Ambanile maailma suurim nafta rafineerimistehas.

Ambani sõnul panustavad tema ettevõtted kokku 8% India riigieelarvest. India majanduse hiiu järgmine plaan on siseneda telekommunikatsioonisektorisse.

Hetkel kuum