Jaanus Vogelberg • 8. november 2018 kell 8:37

Danske uueks juhiks võib saada keskpankur

Foto: Jacob Gronholt-Pederson/Reuters

Reuters kirjutab Finansi allikatele tuginedes, et Danske Banki juhikohale on kaks favoriiti - praegune riigi keskpanga juht Lars Rohde ja laenuandja Nykredit juht Michael Rasmussen.

Danske on otsinud uut juhti alates Thomas Borgen tagasiastumisest rahapesuskandaali tõttu. Danske siseuurimine leidis, et läbi Eesti filiaali liikus perioodil 2007-2015 ligi 200 miljardi eurot, millest suur osa oli kahtlane raha.

Panga suurim osanik, jõukas Maerski perekond teatas teisipäeval, et kavatseb panga nõukogu esimehe Ole Anderseni välja vahetada Karsten Dybvadi vastu, kes praegu juhib Taani tööstusliitu. Mitmed allikad viitasid Finansile, et Rohdel ja Rasmussenil on Dybvadiga lähedased suhted.

Danske nõukogu esimene eelistus, 40-aastane Jacob Aarup-Andersen lükati Taani finantsregulaatori poolt eelmisel kuul kogenematuse tõttu tagasi. Rohde on 64- ja Rasmussen 54-aastane ning mõlemad on kümnenditepikkuse finantssektori kogemusega.

Danske, Nykredit ja keskpank keeldusid spekulatsioone Reutersile kommenteerimast.

Hetkel kuum