• Jaga lugu:

  EAS viib ettevõtjad Hiina kõrgtehnoloogiamessile

  Hiina siirduvat EASi koostatud ettevõtjate delegatsiooni juhib ettevõtlusminister Rene Tammist. Foto: Andras Kralla

  Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) saadab Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammisti juhtimisel Eesti ettevõtetest koosneva äridelegatsioon sel nädalal Hiinas Shenzhenis toimuvat kõrgtehnoloogia messi China High-Tech Fair (CHTF).

  Minister Tammist peab kõrgtehnoloogiamessi avamisel ka kõne. „Hiina tähtsust kaubanduspartnerina on juba mõistnud puitmajade tootjad ning toiduainetööstused – nüüd aitame kaasa Eesti tehnoloogiaettevõtete sisenemisele maailma ühele suurimale turule. EASi toetusel toimuvad messikülastused väga hea võimalus Eesti ettevõtteid tutvustada,“ märkis Tammist.
  EASi ettevõtluse keskuse juhi Tanel Rebase sõnul on visiidi eesmärgiks Eesti ja Hiina ettevõtete vahelise koostöö arendamine eelkõige just targa linna lahenduste, e-kaubanduse ja logistika vallas. „Hiina turule sisenemine eeldab põhjalikku ettevalmistust ja kannatlikkust, kuid piisava pühendumusega on Hiina turu potentsiaal ka meie ettevõtete käeulatuses,“ märkis Rebane.
  Eesti ettevõtetest on messil osalemas Ampron OÜ, Cityntel OÜ ja Robotex. Eelmisel aastal võitis Cityntel OÜ tänavavalgustuse lahendus samal messil kõige innovaatilisema toote auhinna. „Hiina on targa linna lahenduste jaoks suurim turg maailmas ning loomulikult on Cityntelil suur huvi sellest osa saamise vastu. Seda enam, et Hiina on ka dünaamiliselt arenev ning avatud uutele tehnoloogilistele lahendustele,“ ütles Cityntel esindaja Alar Võrk.
  Võrk lisas, et eelmise aasta kogemus oli positiivne. „Huvi oli suur ja saime mitmeid väärtuslikke kontakte millega töötame edasi. Paraku võtab Hiinas reaalsete tulemusteni jõudmine aega, seega sel aastal osalemine aitab eelmisel aastal loodud kontaktidega jõuda järgmisele tasemele. Oleme vahepealse ajaga arendanud välja ka linnasensorid, mis mõõdavad näiteks ilma, õhukvaliteeti, müra ning on integreeritud meie targa tänavavalgustuse lahendusega,“ ütles Võrk.
  CHTF toimub 20. korda ning igal aastal osaleb seal ligi 3000 eksponenti ja pool miljonit külastajat. Hiina visiidil osalevad Ampron, Robotex, Balti Logistika, Hansab, Astri Internet, Astri Grupp ja Post11.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Krüptoturul suur langus: bitcoin poole aasta madalaimal tasemel
Bitcoin langes täna poole aasta madalaimale tasemele ja ligi veerand miljonit kauplejat oli sunnitud positsioonid sulgema kui krüptovaluutad tehnoloogiaaktsiate kannul langemist jätkasid.
Bitcoin langes täna poole aasta madalaimale tasemele ja ligi veerand miljonit kauplejat oli sunnitud positsioonid sulgema kui krüptovaluutad tehnoloogiaaktsiate kannul langemist jätkasid.
Tehniline viga lükkas Tallinki reisi Turust Stockholmi päeva võrra edasi
Tallinki laeva Baltic Princess reis Turust Stockholmi lükkus tehnilise vea tõttu päeva võrra edasi, kirjutab Iltalehti.
Tallinki laeva Baltic Princess reis Turust Stockholmi lükkus tehnilise vea tõttu päeva võrra edasi, kirjutab Iltalehti.
Leedu eksport Hiinasse kahanes dramaatiliselt
Leedu ekspordist Hiinasse oli detsembris alles jäänud ainult hädine kümnendik leedukate teele veeretatud takistuste pärast, loeb Leedu SEB analüütik Tadas Povilauskas Hiina tolli andmetest välja.
Leedu ekspordist Hiinasse oli detsembris alles jäänud ainult hädine kümnendik leedukate teele veeretatud takistuste pärast, loeb Leedu SEB analüütik Tadas Povilauskas Hiina tolli andmetest välja.