• Jaga lugu:

  Prantsuse valitsus tõmbas kütuseaktsiisi tõusule pidurit

  Kütuseaktsiisi tõusu vastu protestijad Prantsusmaal Marseilles.Foto: Reuters/Scanpix

  Prantsusmaa valitsus teatas teisipäeval, et külmutab palju pahameelt ja meeleavaldusi põhjustanud kütuseaktsiiside tõstmise kuueks kuuks, et selle aja jooksul kõikide huvitatud osalistega kokkuleppele jõuda, kirjutas ERRi uudisteportaal.

  "See viha – sa pead olema kas kurt või pime, et seda mitte märgata või näha," nentis peaminister Édouard Philippe pöördumises.
  "Prantslased, kes on kandnud kollaseid veste, soovivad maksukoormuse vähenemist ja tööd, mille eest ka makstakse. See on asi, mida ka meie soovime. Kui mul pole õnnestunud seda selgitada, kui parlamendienamusel pole õnnestunud prantslasi selles veenda, siis midagi peab muutuma," lisas peaminister.
  Lisaks kütuseaktsiisi tõstmisele külmutab valitsus kuueks kuuks ka elektri- ja gaasihinna tõusu ning samuti ei hakata veel rakendama sõidukite senisest rangemat emissioonikontrolli.
  Pikemalt saab lugeda ERRist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.