• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: kuidas langetakse arvepettuste lõksu?

  Uku Särekanno (RIA küberturvalisuse teenistuse juht) räägib levinumatest arvepettustest ja tegevjuhi petuskeemidest.Foto: Andras Kralla

  Levinumatest arvepettustest ja tegevjuhi petuskeemidest räägib reedel Äripäeva raadio hommikuprogrammis riigi infosüsteemi ameti küberturvalisuse teenistuse juht Uku Särekanno.

  Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Kärt Vaarmari tutvustab keskkonnaorganisatsioonide koostatud soovitusi erakondadele ning neid soovitusi kommenteerib riigikogu majanduskomisjoni ja Keskerakonna liige Erki Savisaar.
  Veel teeme hommikuprogrammis juttu virtuaalreaalsuse ja finantstehnoloogiaga seotud väljakutsetest ning räägime sellest, kuidas Soome riik soomlasi investeerima ärgitab.
  Hommikuprogrammi toovad teieni Priit Pokk ja Aivar Hundimägi
  11.00–12.00 "Äripäev eetris". Uudistetoimetuse ajakirjanikud Jaanus Vogelberg, Kristel Härma ja Pille Ivask võtavad viimase nädala sündmused kokku. Assortiis on probleemid välisomanike pangakontode avamisega, Weekendi festivali võlad, ettevõtja probleemid Facebookis äritsejatega ning mis toimub naftaturul.
  13.00–14.00 "Kinnisvaratund". Tehnoloogia areng teeb võidukäiku ka kinnisvaraarenduses. Missugused seadmed-rakendused on moodsas hoones elementaarsed ja mida kliendid nõuda oskavad? Kui palju annavad nutikad majad kõrvalkulude kokkuhoidu ja kuhu üldse tehnika areng kinnisvaraehituses viia võib? Stuudios on Uus Maa Ärikinnisvara OÜ tegevjuht Kristjan Ploompuu ja maakler Eduard Sorokin, nendega ajab juttu Kristi Kool.
  15.00–16.00 "Ettevõtlusraadio". Seekordses Investoriteliidu saates võetakse teemaks esmapilgul tüütu, kuid siiski väga vajalik statistikaamet. Asutuse tegevustest ja kasulikkusest ettevõtjale räägib statistikaameti peadirektor Mart Mägi. Saadet juhivad Swen Uusjärv ja Mart Opmann.
  Kuulake raadiot otse siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.