Artikkel

  Zynga ostab Soome firma 700 miljoni dollariga

  Small Giant Gamesi hitt Empires & Puzzles.

  USA mängutootja Zynga ostab Soome ettevõtte Small Giant Games, kogu tehingu summa ulatub 700 miljoni USA dollarini, kirjutavad Soome lehed.

  Mängude tootmine jätkub Helsingis, kinnitas Helsingin Sanomat.
  Esimeses osas maksab Zynga 80 protsendi Small Gianti eest 560 miljonit dollarit ehk 490 miljonit eurot, teatasid ettevõtted, viimased 20 protsenti ostab Zynga kolme aasta jooksul. Tehingu väärtus on kokku 700 miljonit dollarit ehk ligikaudu 610 miljonit eurot.
  Small Giant Gamesi taga on virtuaalmaailma Habbo Hotel loojate tuumik, meeskonnas on olnud ka „Angry birdsi“ loonud Rovio ja“ Max Payne’i“ tulistamismängu looja Remedy võtmetegijaid, kirjutas Helsingin Sanomat. Ettevõttes töötab 50 inimest.
  Small Giant Gamesi tegevjuht Timo Soininen ütles Talouselämäle, et neile tuli palju pakkumisi tervest maailmast. „Paljud tahtsid rääkida investeerimisest ja teistest variantidest. Arutasime seda meeskonna ja meie investoritega. Meile on oluline, et püsime iseseisvana ja säilitame oma loominguvabaduse. Oleme alles natuke aimu saanud, kuhu võime oma mänguga jõuda,“ ütles ta.
  Müüjateks on investeerimisfirmad EQT Ventures ja Creandum, Small Giant Gamesi loojad, ettevõtte töötajad ja hulk teisi investoreid.
  Hinnast 330 miljonit dollarit makstakse rahas ja ligikaudu 230 miljonit dollarit Zynga aktsiates, kirjutas Kauppalehti.
  Leht märgib, et Small Giant Games kasvatas sel aastal käivet sellises mahus, mis on võimalik ainult märki tabanud mängufirmal. Kui ettevõtte käive oli eelmisel aastal ligi 38 miljonit eurot, siis tänavu on käivet kogunenud juba 163 miljonit eurot. Ettevõtte kasum tuleb Soinineni sõnul 32 miljoni euro kanti. 90 miljonit eurot kasutas Small Giant Games turunduseks.
  Ettevõte lasi oma hiti Empires & Puzzles välja kaks aastat tagasi. Sel nädalal kerkis mäng näiteks USA Google Play mängudest paremuselt kolmandaks raha teenivaks mänguks. Fantaasiamängu on alla laetud üle 26 miljoni korra ja seda mängib päevas 1,6 miljonit inimest üle maailma.
 • Hetkel kuum
Luminori jätkusuutlikkuse juht: rohelisusest saab soodsama laenu argument
Praegu on see veel iga panga enda otsustada, kas anda rohelisematele ettevõtetele soodsamat laenu. Tulevikus eeldame, et nende jaoks, kellel on suurem kliimarisk, muutub üldjuhul ka laen kallimaks, kirjutab Luminori jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder.
Praegu on see veel iga panga enda otsustada, kas anda rohelisematele ettevõtetele soodsamat laenu. Tulevikus eeldame, et nende jaoks, kellel on suurem kliimarisk, muutub üldjuhul ka laen kallimaks, kirjutab Luminori jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder.
Järvan püüab universaalteenust viimasel hetkel riigikogu ette saada
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
USA aktsiad langesid keskpanga järgmiste sammude kartuses
Hirm, et vankumatult seisev tööjõuturg annab Föderaalreservile vabad käed kruvide pingutamisel, saatis USA aktsiaturud täna reedest langust jätkama.
Hirm, et vankumatult seisev tööjõuturg annab Föderaalreservile vabad käed kruvide pingutamisel, saatis USA aktsiaturud täna reedest langust jätkama.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Rüütsalu sookvootidest: naised peaksid end ise üles andma
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Carlsbergi juht loodab Venemaalt kõigepealt lahkuda, aga kunagi naasta
Saku Õlletehase omanik Carlsberg valmistub läbi rääkima alla kümne potentsiaalse ostjaga oma mahuka Venemaa äri üle ja mängu võib tulla ka ettevõtte tagasiostuklausel, kirjutab Taani väljaanne Börsen.
Saku Õlletehase omanik Carlsberg valmistub läbi rääkima alla kümne potentsiaalse ostjaga oma mahuka Venemaa äri üle ja mängu võib tulla ka ettevõtte tagasiostuklausel, kirjutab Taani väljaanne Börsen.

Olulisemad uudised

Operailil läks veduriäri müügiplaan luhta: ostjate huvi osutus kasinaks
Kuigi vedurite ehitus Tapa depoos on üks riigifirma Operaili kolmest ärisuunast, mille omanik soovis maha müüa, ei tekkinud aastase müügiprotsessi jooksul tõsiseltvõetavaid ostuhuvilisi. Seetõttu jätkab Operail Repairs Tapa depoos tööd Operaili koosseisus,
Kuigi vedurite ehitus Tapa depoos on üks riigifirma Operaili kolmest ärisuunast, mille omanik soovis maha müüa, ei tekkinud aastase müügiprotsessi jooksul tõsiseltvõetavaid ostuhuvilisi. Seetõttu jätkab Operail Repairs Tapa depoos tööd Operaili koosseisus,

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.