Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti investorid müüsid kesklinnas büroohoone

  Ärikinnisvaraettevõtte Colonna investorid ostsid Tallinna kesklinnas Eesti investoritelt büroohoone.

  Colonna teatas täna, et möödunud aasta lõpus ostsid firma investorid Tallinna kesklinnas aadressil Lõkke 4 asuva büroohoone, mille peamised üürnikud on Riigi Tugiteenuste Keskus ja Kaitseväe Toetusteenuste Keskus.
  Tehingu müügihinda osapooled avaldada ei soovi. Samuti jätab Colonna teates üldse täpsustamata, kes on tehingu teine osapool. "Müüjateks olid erinevad erainvestorid," vastas Colonna Varahalduse COO Margus Kluge.
  Riigi Kinnisvara AS müüs hoone aastal 2009 EfTENile umbes 2,4 miljoni euroga. 2013. aastal müüs EfTEN maja ligi 4 miljoni euro eest uutele omanikele - Eesti investoritele, kes ei soovinud oma nime avalikustada, ütles EfTENi juht Viljar Arakas toona.
  Kinnistusraamatu järgi kuulus ettevõte alates 2013. aastast OÜ-le Lõkke 4, mille juhatuse liige on algusest peale kuni eelmise aasta lõpuni olnud pensioniühistu Tuleva eestvedajana tuntud Tõnu Pekk.
  OÜ Lõkke 4 kuulus omakorda mitmele ettevõttele: Supergate OÜ, Focus Consulting OÜ, Capital Coordination OÜ, TPP Holdings OÜ, Dagny OÜ.
  TPP Holdings OÜ kuulub Tõnu Pekile. Ühes omanikettevõttes Supergate OÜ jääb silma üks endine Hansapanga osakonnajuht, kütuseärimees Indrek Gusev, kelle kohta Äripäev kirjutas 2010. aastal, et ta on paari aastaga Venemaal teeninud ligi sada miljonit krooni, millega tõuseb Äripäeva rikaste edetabelisse. Lähemalt tema tegemistest saab lugeda artiklist: "Saladusliku Vene fondi vangerdused Eestis".
  Teine huvitav nimi samas ettevõttes on Sandu Huban. Muuseas ka nime vahetanud ja varem Aleksandr Gubanina tuntud Huban on avalikkuse eest varju hoidnud juba aastaid. Hubani äri algas 1990ndatel Ladade müügiga, hiljem tulid kütuseäri Favora tanklaketis ja transiidiäri. 2000. aastal anti talle vaatamata kapo vastuseisust Eesti kodakondsus. 2004 lõpetas ta põllumajandusülikooli loomaarsti erialal. Aastaid tagasi oli tal 1500pealine seakasvatus, kuid see läks likvideerimisele. Huban on Tartu hokiklubi Välk 494 üks kauaaegsemaid rahastajaid. Lähemalt saab lugeda 2010. aasta artiklist "Hansapanga osakonnajuhi peadpööritav edu Venemaal".
  Lisaks on näiteks Capital Coordination OÜ kaudu seotud Henrik Karmo ning Focus Consulting OÜ kaudu LHV Panga asutajate hulgas olnud Taavi Lepmets.
  Natuke uuest omanikust
  Lõkke 4 hoones on üle 4000 ruutmeetri üüripinda. Colonna jätkab lepinguid kõigi seniste üürnikega.
  Colonna tegevjuhi Roberto De Silvestri sõnul kuulub Colonna portfelli mitmeid hooneid, mille üürnikeks on riigi või kohaliku omavalitsuse institutsioonid. "Suurima tähelepanu olemegi suunanud investeerimisvõimaluste otsimisele Tallinnas, aga huviga jälgime ärikinnisvaraturgu ka Läti ja Leedu pealinnades.“
  2006. aastal tegevust alustanud investeerimisfirma Colonna vahendab peamiselt rahvusvaheliste investorite kapitalipaigutusi Baltimaade kinnisvaraprojektidesse ning korraldab ostetud objektide majandustegevust. Colonna grupi vahendusel on investeeritud Balti kinnisvaraturule ligi 300 miljonit eurot. Ettevõtte portfelli kuulub üle 90 ärihoone, milles on kokku rohkem kui 250 000 ruutmeetrit üüritavat pinda ja üle 800 üürniku Eestis ja Lätis.
 • Hetkel kuum
Märt Meesak: majutusasutuste käibemaksu tõus tuleb ära jätta
Eestis ei olda 30 aastat turismisektorit vääriliselt hinnatud. Praegusel keerulisel ajal saab seda teha, jättes kavandatud maksutõusu ära, kirjutab ettevõtja ja Vabaerakonna esimees Märt Meesak.
Eestis ei olda 30 aastat turismisektorit vääriliselt hinnatud. Praegusel keerulisel ajal saab seda teha, jättes kavandatud maksutõusu ära, kirjutab ettevõtja ja Vabaerakonna esimees Märt Meesak.
USA aktsiad tõusid kõigi aegade kõrgeimale tasemele
USA aktsiad hüppasid esmaspäeval kõigi aegade kõrgeimale tasemele, kui S&P 500 lõpetas päeva käesoleva aasta 30. rekordiga, vahendas Yahoo Finance.
USA aktsiad hüppasid esmaspäeval kõigi aegade kõrgeimale tasemele, kui S&P 500 lõpetas päeva käesoleva aasta 30. rekordiga, vahendas Yahoo Finance.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Konkurentsiameti juht räägib ebapopulaarsete otsuste langetamisest ja inimeste pahameelest
Pärnu juhtimiskonverentsil rääkis konkurentsiameti juht Evelin Pärn-Lee sellest, kuidas langetada ebapopulaarseid otsuseid ja millega seejuures arvestada tuleb.
Pärnu juhtimiskonverentsil rääkis konkurentsiameti juht Evelin Pärn-Lee sellest, kuidas langetada ebapopulaarseid otsuseid ja millega seejuures arvestada tuleb.
Aasta lõpuks sõidavad pealinna tänavatel vesinikutaksod
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Aasta lõpuks sõidavad pealinna tänavatel vesinikutaksod
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Kõhnunud EKRE valis esimeest ja rühib edasi. “Ehk on abiks ka kindla käega juht” Mart Helme ajakirjanikule: korrigeerige oma suhtumist!
“Mina näen, et meie erakond on üks demokraatlikumaid Eestis. Kõik on selge ja läbinähtav!” ütleb EKRE Lääne-Virumaa ringkonna juhatuse liige Andero Põllu, partei lipp õlal uhkelt lehvimas. Tema hõbedase läikega päikeseprillidelt on näha, kuidas keegi ajakirjaniku ja parteilase vestlust filmib.
“Mina näen, et meie erakond on üks demokraatlikumaid Eestis. Kõik on selge ja läbinähtav!” ütleb EKRE Lääne-Virumaa ringkonna juhatuse liige Andero Põllu, partei lipp õlal uhkelt lehvimas. Tema hõbedase läikega päikeseprillidelt on näha, kuidas keegi ajakirjaniku ja parteilase vestlust filmib.
Tippjuht avameelselt: just see on töötajate puhul kindel punane lipp
Amazonile kuuluva Whole Foodsi juht Jason Buechel avaldas väljaandele CNBC, mis on tema jaoks töötajaid värvates kindel punane lipp.
Amazonile kuuluva Whole Foodsi juht Jason Buechel avaldas väljaandele CNBC, mis on tema jaoks töötajaid värvates kindel punane lipp.