Äripäev • 25 jaanuar 2019

Humanlink sai uue omaniku

Posti grupp tegutseb Baltimaades Itella nime all. Itella Logistics Eesti ladu Jüris.  Foto: Andres Haabu

Soome juhtiv posti- ja logistikavaldkonna ettevõte Posti grupp sõlmis 25. jaanuaril ostutehingu, millega omandatakse siselogistika ettevõtted Transval grupp ja Humanlink Baltic. Nii Transval grupp kui ka Humanlink Baltic jätkavad tegevust iseseisvate ettevõtetena, teatas Humanlink.

”Tänu uuele omanikule saame Eestis ja Lätis pakkuda siselogistika teenuseid lisaks kaubandusele ka teistele valdkondadele alates tervishoiust kuni tööstusettevõtete ja e-kaubanduseni. Plaanime alustada täiendavate logistikateenuste osutamist,“ ütles ütles Humanlinki Balti äride juht Toomas Sabsay.

Transval grupi aktsiakapitali ostmisega kujuneb Posti grupist üks olulisemaid logistika allhankelahenduste pakkujaid Soomes. Transvali käive oli 2017. aastal umbes 148 miljonit eurot. Ettevõttes töötab 3500 logistikaspetsialisti.

Kaupluste siselogistika teenuseid osutav Humanlink Baltic annab Soomes tööd üle 400-le ja Baltimaades ligikaudu 300 töötajale. Tehing ei mõjuta personali ega klientidele teenuste osutamist.

Posti grupp on Soome suurim posti- ja logistikavaldkonna teenuseid osutav ettevõte, mis tegutseb 11 riigis. 2017. aastal oli Posti käive üle 1,64 miljardi euro ja ettevõttes töötas ligikaudu 20 000 töötajat. Baltimaades tegutseb Posti grupp nimega Itella.

Hetkel kuum