Äripäev • 18 veebruar 2019

LHV ostis Versobanki laenuportfelli

LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu.  Foto: Liis Treimann

Kodumaine LHV Pank ostis tegevusloast ilma jäänud Versobanki laenuportfelli.

LHV Pank omandas ligikaudu 12,2 miljoni euro eest Versobanki laenuportfelli 16. veebruari seisuga, seisab börsiteates.

Laenuportfell omandati laenuportfelli ettevõttena, mis koosnes laenu- ja tagatislepingutest ning portfelliga seotud kahest töötajast. Laenuportfellist tulenevad nõuded Eesti ettevõtetest klientide vastu olid summas ligikaudu 10,4 miljonit eurot ja Eesti residentidest eraklientide vastu summas ligikaudu 2,8 miljonit eurot.

LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu ütles detsembris, kui ostukavatsus avalikustati, et LHV otsib aktiivselt võimalusi oma äri kasvatamiseks. Laenuportfelli kasvatamine on nende jaoks esmatähtis, et suurendada intressitulusid ja efektiivsust praeguse kulubaasiga. "Kuigi Versobanki laenuportfell ei ole suur, on tegemist meie ootustele vastava intressimäära ja hästi tagatud portfelliga. Lisaks annab laenuportfelli omandamine meile reaalse kogemuse oma laenu- ja tagatise infosüsteemide toimimisest ka ülevõetavate lepingute puhul," ütles Kilu toona.

Versobank pandi eelmise aasta märtsis sisuliselt päevapealt kinni, kui Euroopa Keskpank tunnistas Eesti finantsinspektsiooni ettepanekul kehtetuks Versobanki krediidiasutuse tegevusloa. Tegevusluba tunnistati kehtetuks seoses oluliste ja pikaaegsete seadusnõuete rikkumisega eelkõige rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise valdkonnas.

Hetkel kuum