Artikkel
 • Jaga lugu:

  Tsahkna ja Alamäe: hommikul küsitakse, kuhu jäid kõik eksperdid

  Eesti 200 eestvedaja, ettevõtja Priit Alamäe hinnangul ei mõjuta riigikogust välja jäämine uue erakonna pikemat plaani. "Meil ei olnud ühtegi fikseeritud protsenti, mida soovisime saavutada. Eelmiste valimiste tulemus oli meil täpselt null häält, mis tähendab, et oleme saavutanud 22 000 rohkem häält," sõnas Alamäe.

  Eesti 200 eestvedaja Priit Alamäe leiab, et vaatamata riigikokku mittepääsemisele läheb erakond igal juhul edasi.Foto: Tanel Meos
  Esmakordsetele Eesti 200 valijatele saatis 1803 häält saanud Alamäe sõnumi, et nende hääl ei läinud kindlasti raisku. "Eestis on pidevalt räägitud sellest, et vajaksime poliitikasse inimesi, kes poleks Stenbocki majas sündinud. Kui tullakse uute inimeste ja ekspertidega välja, siis tehakse kambakas, kuid loodan, et inimesed näevad meie tulemuse pealt, et on mõtet välja tulla," jäi Alamäe positiivseks.
  Seejuures märkis Alamäe, et viie erakonna pääsemine ei näita otseselt Eesti demokraatia käekäiku. "Esmaspäeva hommikul võiks Eesti meedia üles ärgata ja küsida: kumb on olulisem, kas see, et tuleksid uued inimesed ja eksperdid poliitikasse, või on olulisem see, et kõigile igaljuhul vastu hambaid panna. Mõlemat korraga ei saa," ütles Alamäe.
  Alamäe rõhutas, et Eesti 200 jätkab igal juhul. "Kui vaatate ringi, siis mina ei näe siin ühtegi norgus nägu – kõik on täis power'it," sõnas Alamäe.
  Tsahkna enda kesisest tulemusest: ehitasin erakonda
  613 häält kogunud Margus Tsahkna ütles samuti, et Eesti 200 peokoht pole kindlasti leinamaja. "Homme (esmaspäeva – toim) hommikul tulevad jälle ajakirjanikud ja küsivad, kuhu kõik eksperdid jäi," ennustas ta selle aastate valimistulemuste järelkäja.
  Tartu varasem IRLi häälemagnet märkis, et sel aastal nii tugevat tulemust ta ülikoolilinnas ei teinud, kuid Eesti 200 "saunaparlamendi" üks organisaatoreid nentis, et ta energia läks paljuski uue erakonna ehitamisele.
  "Me panime tohutult palju energiat programmi ja meil on 37 ettevõtjat kandideerimas. See on kõik tohutu töö, mida oleme viie kuuga teinud, kuid kõike sel juhul teha ei jõua," selgitas Tsahkna. Samuti viitas ta sarnaselt Reinaasale, et suured erakonnad on pannud kokku kampaania käigus 10–12 miljonit eurot kampaania alla. "Lihtsalt oma enda rahakoti peal me ei püsi konkurentsis," tõdes Tsahkna.
  Tema arvates hakkavad inimesed kogenud reapoliitikute asemel eksperte valima alles siis, kui tekib reaalne vajadus. "Ühte korralikku majanduskriisi on vaja, mis tegelikult kahjuks Eestit järgmise nelja aasta jooksul tabab," sõnas Tsahkna. "Tahaksin huviga vaadata, mis saab kõigist neist tasuta lubadustest, mida Reform ja Kesk andsid – kust nad need katted leiavad," kahtles ta.
  Parlamendi uusi jõujooni analüüsides märkis Tsahkna, et kui EKRE peaks jääma opositsiooni, siis keeratakse kindlasti vinti juurde. "Samal ajal minu kunagine koduerakond, tänase nimega Isamaa, on ka keeranud EKRE suunas. Kui EKRE on opositsioonis koos Keskerakonnaga, siis saab konflikti konstrueerimine olema veelgi intentsiivsem," arvas Tsahkna.
  "Uus majanduskriis ei tule raha pärast, vaid sõnumite pärast, mida öeldakse," sõnas alates 2002. aastast poliitikas olnud Tsahkna.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Telia tehnoloogiajuht: peame peeglisse vaatama ja soolised stereotüübid murdma
Tehnoloogiaettevõtted saavad aidata kaasa soolise ebavõrdsuse vähendamisele, soodustades naiste töötamist IT-sektoris, kirjutab Telia tehnoloogiadirektor Andre Visse.
Tehnoloogiaettevõtted saavad aidata kaasa soolise ebavõrdsuse vähendamisele, soodustades naiste töötamist IT-sektoris, kirjutab Telia tehnoloogiadirektor Andre Visse.
USA aktsiaturud sattusid hea töötururaporti peale segadusse
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
“Lavajuttude” lemmikud räägivad oma portfellidest, rahapoliitikast ja juhtimisest
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Euroopa Liit kehtestas viimaks Vene naftale hinna ülempiiri Uuendatud: USA kehtestab sama ülempiiri
Pärast pikki vaidlusi otsustas Euroopa Liit kehtestada Vene toornaftale hinna ülempiiri 60 dollarit barrel. USA teatas samuti ülempiiriga ühinemisest.
Pärast pikki vaidlusi otsustas Euroopa Liit kehtestada Vene toornaftale hinna ülempiiri 60 dollarit barrel. USA teatas samuti ülempiiriga ühinemisest.

Olulisemad lood

Akkerman üritab piiriülese kaubanduse käibemaksuauku lappida
Rahandusminister Annely Akkermann saatis kooskõlastusringile käibemaksuseaduse muudatused, mille tulemusel hakkab maksuhaldur kvartaalselt saama andmeid piiriüleste maksete kohta ja paraneb käibemaksulaekumine.
Rahandusminister Annely Akkermann saatis kooskõlastusringile käibemaksuseaduse muudatused, mille tulemusel hakkab maksuhaldur kvartaalselt saama andmeid piiriüleste maksete kohta ja paraneb käibemaksulaekumine.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.