• Jaga lugu:

  Ülemiste linnak kasvab maksimumtempo piiril

  Tallinnas Ülemiste linnaku arendaja Technopolis Ülemiste juht Gert Jostov tunneb, et arendussurve sunnib ka neid oma plaanidega edasi liikuma.Foto: Andras Kralla

  "Meil on juba 10 protsenti kogu linnaku töötajaskonnast välistööjõud. Kui seda saab jätkata, siis saab arendamine ilusti tempokalt jätkuda," ütles linnakut arendava Technopolis Ülemiste juht Gert Jostov Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

  Jostov nentis, et praegu arendab Technopolis Ülemiste enda jaoks soovitud kiirusega ja pigem isegi maksimumtempo piiril – arendajaga löövad kaasa kõik, kellel on jõudu ja tahtmist. "Mitu objekti on ehituses, mitu on projekteerimises. Rohkem me olemasoleva inimressursiga ei jõuakski," nentis Jostov.
  Töötajate puudus
  Küsimuse peale, kas 1–2 aastat tagasi Tallinna ärikinnisvara turu kiiret kasvu iseloomustanud elajalik konkurents püsib senini, vastas Jostov, et nemad näevad palju julgeid arendajaid, aga samas keskkond on tema hinnangul muutunud professionaalsemaks.
  "Olen kogu aeg olnud pigem negatiivselt meelestatud selle puhul, mis turule tuleb. Eeldasin, et konkurentsivalu on rohkem tunda. See, et palju ehitatakse, on tõsi, aga konkurentsivalu pole tundnud," märkis ettevõtte juht.
  Jostov on klientidega suheldes täheldanud, et ettevõtted otsivad inimesi, keda palgata. Just soov uusi inimesi palgata tõukab tema hinnangul ka büroopindade nõudlust. Samas tekitab uute inimeste vajadus küsimuse, kust neid leida. "Seda püütakse lahendada. Eks meil on teatud riske ka riigis õhus, kas ja kui palju välistõõjõudu saab riiki tuua," märkis Jostov.
  "Meil on juba 10 protsenti kogu linnaku töötajaskonnast välistööjõud. Kui seda saab jätkata, siis saab arendamine ilusti tempokalt jätkuda. Aga me oleme suht maksimumlimiidil – kvantiteedilt peaks rohkem kvaliteeti vaatama, et äkki saab olemasolevat ressurssi paremini ära kasutada."
  Sabatuul viib edasi
  Ülemiste linnaku arendaja sõnul tunnetavad nad praegu nii-öelda sabatuult, mis on aidanud neil edasi liikuda oma järgmisesse ja kõige suuremasse arendusetappi – järgneva 5–10 aasta jooksul tahetakse ehitada ligi 130–150 miljoni euro väärtuses kuuehooneline hoonekompleks.
  Jostov nimetas Ülemistet Tallinna kõige kiiremini arenevaks piirkonnaks, kui arvestada hiljutist teadet Tallinna lennujaama laienemisest ning samuti kahe suure kaubanduskeskuse kasvamisest. Samuti tõi Jostov esile transporditaristu arengu, nimetades Rail Balticut ning võimalikku Tallinna-Helsingi tunnelit.
  "Kogu piirkond on väga tugeva arendussurve all. Meie oleme ka oma pikaajalisi plaane joonistanud ja oleme praegu võib-olla ära teinud kogu Ülemiste City mahust suurusjärgus 20 protsenti," ütles Jostov. Tema sõnul on neil veel väga palju teha, lisades, et esimesi elanikke ootavad nad linnakusse kolima järgmisel aastal.
  Tallinnas Ülemiste linnaku naabruses tegutsevad ettevõtted mõjutavad ka Ülemiste Cityt, aga pigem hästi. "Me omavahel aedu ei ehita, tõmbame piirid maha," ütles Jostov. "Vana Dvigateli tehase ajast on loomulikult müür ümber kogu tehase territooriumil - seda oleme otsast lammutanud, et kogu Ülemiste piirkond oleks kokku integreeritud. Lõpuks ei ole vahet, kelle maja juurest piir läheb."
  Jostovi sõnul on rahvusvahelised aerotropolised ehk lennujaama linnakud tuntud ja globaalne trend. Ta näeb, et linnastumine jätkub ehk töö- ja elukohad lähevad horisontaalist vertikaali.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toidutööstuse juht: uus reaalsus on oluliselt kallim
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Parima juhi valem: rüsele omanikuga, murra stereotüüpi ja sütita kolleege Videod: kolme parima juhi töökaaslased räägivad suu puhtaks
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Netflix koondas tulude langemise tõttu 150 inimest
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Soome suur automüüja läks rootslastele
Soome autokaubanduses toimuvad suured muutused, sest üks selle peamisi tegijaid Laakkoneni autokontsern müüakse kogu tegevusega Rootsi, kirjutab Kauppalehti.
Soome autokaubanduses toimuvad suured muutused, sest üks selle peamisi tegijaid Laakkoneni autokontsern müüakse kogu tegevusega Rootsi, kirjutab Kauppalehti.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.