• Jaga lugu:

  Rahapesuseadust rikkunud Eesti ettevõttelt võeti tegevusluba

  Foto: Reuters/Scanpix

  Finantsinspektsioon tunnistas esmaspäeval kehtetuks ASi Talveaed makseasutuse ja täiendava tegevusloa oluliste ja pikaaegsete seadusnõuete rikkumiste tõttu.

  Finantsinspektsioon hinnangul ei vääri Talveaed makseasutusena tegutsemise õigust. "Seda peamiselt põhjusel, et ettevõte on aastate jooksul oluliselt rikkunud tal olevaid kohustusi, eelkõige seonduvalt makseasutuste ja e-raha asutuste seaduse ning rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seadusega," teatas inspektsioon. "Talveaia rikkumised on kogumina sellised, et kahjustavad finantssektori stabiilsust ja usaldusväärsust."
  Finantsinspektsiooni juhi Kilvar Kessleri sõnul näitas Talveaed üles lugupidamatust kogu õiguskorra suhtes ning ohustab finantssektori stabiilsust ja usaldusväärsust, sest on rikkunud talle seadusega pandud kohustusi ega vaevunud puudujääke likvideerima ka pärast korduvat inspektsiooni sekkumist.
  Rahatrahvist ei olnud tolku
  Finantsinspektsioon teatas, et on andnud Talveaiale mitu võimalust oma tegevus õigusaktides nõutuga kooskõlla viia, sealhulgas korduvalt juhtinud rikkumistele tähelepanu.
  2017. aasta novembris karistas finantsinspektsioon makseasutust kohapealse kontrolli käigus tuvastatud vara hoidmise nõuete rikkumise eest enam kui 18 000 euro suuruse rahatrahviga. Talveaia väärteos süüdimõistev otsus jõustus riigikohtu otsusega jätta Talveaia kassatsioon menetlusse võtmata.
  2018. aasta jaanuaris seadis finantsinspektsioon makseasutuse tegevusele olulise piirangu, keelates makseasutusel teatud tehingute tegemise klientidega, kes ise või kelle vähemalt üks tegelik kasusaaja ei ole Eesti Vabariigi resident.
  Finantsinspektsioon tuvastas 2018. aasta juulis läbi viidud kohapealse kontrolli käigus, et vaatamata kehtivale keelule osutas Talveaed ikkagi vähemalt 49 korral klientidele teenuseid, mida ta selgelt ei tohtinud teha. Inspektsiooni teatel keskendus Talveaia ärimudel suurema rahapesu ja terrorismi rahastamise riskiga välisriikide residentidest klientidele makseteenuste pakkumisele.
  Finantsinspektsioon väljastas Talveaiale makseasutuse tegevusloa 2011. aasta aprillis. 2016. aasta veebruaris sai Talveaed täiendava tegevusloa maksekontoga ja makseinstrumentidega seotud teenuste osutamiseks. Samal aastal kasvas Talveaia turuosa väga kiiresti 45%ni kogu makseasutuste turust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.