Äripäev • 11. juuni 2019 kell 6:24

Narva piiril jäädi vahele miljoni salasigaretiga

Venemaalt üritati Narva piiripunkti kaudu sisse tuua salasigarette, kuid maksu- ja tolliamet sai need kätte.  Foto: Erik Prozes

Mai keskel avastasid maksu- ja tolliameti tollitöötajad Narva maantee piiripunktis kaubikusse peidetuna 1 008 000 Valgevene maksumärkidega sigaretti NZ 10.

Venemaalt Eestisse sisenenud kaubiku juht deklareeris kaubana elektroonsed dioodid ja mootorsõidukite õhufiltrid, mis asusid sõiduki kaubaruumis pappkarpides. Kaubiku läbivalgustus näitas, et õhufiltrite asemel olid kõikides pappkarpides filtrite karkassid, millesse olid peidetud salasigaretid, teatas amet.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juhataja Rain Kuusi sõnul on viimastel aastatel suurte salasigareti koguste avastamised idapiiril vähenenud. "Tõhusamale tollikontrollile on kaasa aidanud nii uute röntgenseadmete soetamine, tollikoerte kasutamine kui ka hea riskianalüüs," selgitas Kuus.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakond alustas sigarettide salakaubaveo tunnustel kriminaalmenetlust, mida juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Hetkel kuum