Äripäev • 17. juuni 2019 kell 7:07

Lasnamäe ja Põhja-Tallinna elanike sissetulekud jäävad Eesti keskmisele alla

Uuslinna oli üks väheseid asumeid Lasnamäel, kus keskmine sissetulek küündis üle Eesti keskmise  Foto: Andres Haabu

Kui Eesti elanike keskmised sissetulekud jäävad tavaliselt Tallinna keskmisele alla, siis Lasnamäe ja Põhja-Tallinna elanike keskmine sissetulek on Eesti keskmisest pea 100 eurot väiksem.

Möödunud aasta keskmine palk oli Eestis 1234 eurot, Tallinna kaheksast linnaosast seitsmes teeniti möödunud aastal sellest rohkem. Kõrgeima tulu poolest eristuvad teistest linnaosadest Kesklinn ja Pirita, kus keskmine palk ulatus üle 1600 euro, samas kui Lasnamäe elanike sissetulek jääb Eesti keskmisest ligi 100 euro võrra alla, kirjutasid statisikaameti analüütikud Ülle Valgma ja Greta Tischler ameti ajaveebis.

Enim teeniti Kloostrimetsa, Lepiku ja Kadrioru asumis, kus tulu suurus oli vähemalt 1900 eurot. "Mainitud asumid on samal ajal eripalgelised: Lepiku asum on uuselamupiirkond, Kadriorg, arvestades küll uusi korterelamuid siiski miljööväärtuslik ning Kloostrimetsa asumis on nii uuselamu kui ka botaanikaaia ümbrusesse jääv vanem piirkond," seisab postituses.

Nende kolme asumi elanikud on Tallinna keskmise elanikkonnaga võrreldes kõrgema haridusega. Lepiku ja Kadrioru asumite elanikkond on ka keskmisest noorem ning nende seas on rohkem lastega peresid ja vähem vanemaealisi.

Kõige väiksem oli tulu Lasnamäe ja Põhja-Tallinna linnaosades. Ometi olid ka neis üksikud asumid, kus kuu keskmine brutotulu oli Eesti keskmisest kõrgem. Põhja-Tallinnas olid nendeks kesklinnaga piirnevad Kalamaja, Kelmiküla ja Pelgulinn ning Lasnamäel Kadrioruga piirnevad Paevälja, Uuslinna, Kurepõllu ja Loopealse asumid. Seevastu Haabersti linnaosas asuva Väike-Õismäe ja Pirita linnaosas asuva Iru asumi elanike kuu keskmine brutotulu on Eesti keskmisest madalam.

Hetkel kuum