• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: intressidilemma Euroopa Keskpangas

  Homme koguneb Euroopa Keskpanga nõukogu, et otsustada euroala intressimäärade tuleviku üle.Foto: VINCENZO PINTO, AFP/Scanpix

  Euroopa keskpankade juhid kaaluvad sarnaselt USA Föderaalreserviga baasintresside langetamist. Frankfurdis tehtavad otsused peaksid aitama jahtuvat Euroopa majandust elavdada, kuid samuti valmistutakse rasketeks kaubanduskõnelusteks Washingtoniga.

  Kuidas mõjutab intressisõda Eestit ja kuidas garanteerida seljatagust Donald Trumpi administratsiooniga algavate läbirääkimiste eel? Neid küsimusi lahkame homme hommikul koos Swedbanki analüütiku Tõnu Mertsinaga.
  Lisaks sellele räägime Tesla käekäigust ja selgitame, kuidas UEFA teleõiguste müügiga Euroopa klubijalgpalli toetab. Saadet juhivad Allan Rajavee ja Indrek Mäe.
  Päev jätkub nelja saatega.
  11.00–12.00 "Poliitikute töölaud".* Saates räägime idufirmade rahastamisest ning ideest, mille kohaselt võiks iduettevõtted kriitilises faasis saada n-ö sotsiaalmaksukrediiti ehk tasuda sotsiaalmaks mitte kohe, vaid kasutada kolme aasta jooksul.
  Peatume ka e-residente puudutavatel muredel ning arutleme, kas eesti on välistööjõu jaoks piisavalt tolerantne riik.
  Stuudios on varem ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri ametit pidanud sotsiaaldemokraat Rene Tammist ning eksperdina iduettevõtja Ragnar Sass. Saade oli esimest korda eetris tänavu jaanuaris. Saadet juhib Indrek Mäe.
  12.00–13.00 "Eetris on Arvamusfestival". Kõneleme vabaühendustest ning sellest, kas eurorahade kraani kinni keerates suudavad MTÜd elus püsida. Samuti räägime, millised on mõned head näited, kuidas vabaühendused suudavad ise ennast ära majandada, ning mis rolli laiemalt täidavad nad ettevõtluses.
  Saates on külas Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse vabaühenduste konsultant Külli Vollmer ning MTÜ Metsanurme tegevjuht ja Kodukant Harjumaa juhatuse liige Anneli Kana. Saadet juhib Romet Toomas Tiitsaar.
  13.00–14.00 "Eetris on ehitusuudised". Eesti Meremuuseumi käsutuses oleva keskaegse suurtükitorni ning selle abihoonete renoveerimistööd on endaga kaasa toonud nii keerulisi logistilisi operatsioone kui ka vajadusi leida muinsuskaitselisel objektil nupukaid tehnilisi lahendusi.
  Sellest, kuidas torni alusest pinnasest ligi 4,5 meetrit välja kaevati ning kuidas õnnestus territooriumile transportida keskaegne Läänemere uhkus, Kadriorust Tivoli ehitusplatsilt leitud koge, kõnelevad saates Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen, objektijuht Ain Holland (Acres OÜ) ja konstruktor Maari Idnurm (Ekspertiis ja Projekt OÜ).
  15.00–16.00 "Kullafond". Sel nädalal algas kohtuprotsess kaheksa aastat tagasi Liibanonis eestlastest ratturite röövijate üle.
  Üks vangistatutest oli August Tillo, kes rääkis 2016. aastal Arvamusfestivalil vestlusringis, mida surmahirm talle õpetas ja kuidas sellistest kogemustest tervelt välja tulla ning oma eluga edasi minna.
  Lisaks temale kõnelesid veel Eesti juhtiva kinnisvarabüroo Pindi Kinnisvara omanik Kalev Roosiväli ning loovpersoon Loore Martma.
  Rääkisime saates surmahirmust, stressist ja kuidas läbipõlemisest uus hoog sisse saada. Täismahus arutelu koos publiku kommentaaridega saab kuulata järele Äripäeva Raadio kodulehelt. Saatejuht on Rivo Sarapik.
  Kuulake Äripäeva raadiot sagedusel 92,4 Mhz või otsestriimina/järelkuulamisena Äripäeva veebis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Suured kasvufirmad vedasid USA turgude taastumist
USA aktsiaturud lõpetasid tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, millele aitas kaasa Apple’i, Tesla ja teiste suurte kasvuaktsiate kallinemine. Optimismi aitasid taastada tugevad jaemüüginumbrid, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, millele aitas kaasa Apple’i, Tesla ja teiste suurte kasvuaktsiate kallinemine. Optimismi aitasid taastada tugevad jaemüüginumbrid, vahendab Reuters.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.