Äripäev • 29. august 2019 kell 6:22

Audit tuvastas Vene Kultuurikeskuse arveldamises segaduse

Vene Kultuurikeskus 2008. aasta remondi ajal.  Foto: Andras Kralla

Tallinna südalinnas tegutsev Vene Kultuurikeskus (VKK) on aastaid elanud omaenda reeglite järgi: kohvikupidajalt ei küsitud üüri, administraator sai ruumide üüri määrata põhimõtteliselt näo järgi ja aruandlus oli mitmel rindel nii puudulik, et keskust auditeerinud linna sisekontrolöridel oli keeruline toimuvast sotti saada, kirjutab Postimees.

Näiteks oli keskusel olemas küll ruumide üürile andmise hinnakiri, ent seal kirjas olnud hind korrutati veel koefitsiendiga, mis võis varieeruda vahemikus 0,1–1,0. Mis arv selles vahemikust võtta, sai iga administraator põhimõtteliselt ise vabalt valida ning seda ei kirjutatud isegi lepingusse.

Pikemalt loe Postimehest.

Hetkel kuum