Allan Rajavee • 10. september 2019 kell 10:16
Uudised
Ainult tellijale

Tuleviku kütuseturul kuulutatakse sõda diislikütusele

Tänavusel kütuseturu aastakonverentsil tõdes rahandusministeeriumi maksu- ja tolliameti osakonna asekantsler Dmitri Jegorov, et diiselkütuse aktsiisi kasvu aeglustumine toetab Eesti tarbijaskonna nõudlust diiselautode järele.   Foto: Andres Haabu

Eestlased on viimase 15 aastaga kinnistanud oma diisliusku, kuid see tekitab peavalu riigile, kes on hädas Euroopa Liidu keskkonnapoliitika eesmärkidega. Tänavusel kütuseturu aastakonverentsil selgus, et ministeeriumites plaanitakse põhimõttelisi maksu- ja turureeglite muudatusi.

Kui eraklientide ostukäitumist on riigil seaduste ja normidega keeruline mõjutada, siis ettevõtjate puhul on riigi reeglite mõju tugevam. Sestap on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning keskkonnaministeerium võtnud sihiks vähendada just transpordisektori heitmekoguseid.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum