Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Tuleviku kütuseturul kuulutatakse sõda diislikütusele

Tänavusel kütuseturu aastakonverentsil tõdes rahandusministeeriumi maksu- ja tolliameti osakonna asekantsler Dmitri Jegorov, et diiselkütuse aktsiisi kasvu aeglustumine toetab Eesti tarbijaskonna nõudlust diiselautode järele.   Foto: Andres Haabu

Eestlased on viimase 15 aastaga kinnistanud oma diisliusku, kuid see tekitab peavalu riigile, kes on hädas Euroopa Liidu keskkonnapoliitika eesmärkidega. Tänavusel kütuseturu aastakonverentsil selgus, et ministeeriumites plaanitakse põhimõttelisi maksu- ja turureeglite muudatusi.

Kui eraklientide ostukäitumist on riigil seaduste ja normidega keeruline mõjutada, siis ettevõtjate puhul on riigi reeglite mõju tugevam. Sestap on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning keskkonnaministeerium võtnud sihiks vähendada just transpordisektori heitmekoguseid.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum