Äripäev • 12. oktoober 2019 kell 7:30
Uudised
Ainult tellijale

USA väed sattusid Süürias türklaste tule alla

USA sõdurid   Foto: Andres Haabu

Türgi on hoogustanud kurdide vastast sõjalist operatsiooni „Rahukevad“, mistõttu avaldab Washington üha suuremat survet Erdoganile, et viimane lõpetakse USA mainet kahjustava sissetungi. Ühtlasi teatas USA kaitseministeerium, et Türgi avas Süürias Kobane linna lähistel tule USA sõdurite vastu.

Türgi armee kinnitas, et polnud teadlik USA vägede paiknemisest Kobane linnas. Seetõttu oli türklased avanud suurtükitule pahaaimamatult. „Kõik USA sõdurid elus ja terved,“ kinnitas USA mereväe kapten Brook DeWalt. Samas toonitas DeWalt, et Türgi peab lõpetama USA sõdureid ohustava pealetungi, vahendas BBC.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum