Äripäev • 17. oktoober 2019 kell 5:55
Uudised
Ainult tellijale

Ärileht: pensionireform tekitab raskusi Swedbanki ja LHV fondidele

Eesti panga president Madis Müller tõdes sotsiaalmeedias, et kuna pensionireform on majanduspoliitiline küsimus, peab keskpank pakkuma riigile antud küsimuses nõu. Seda isegi siis kui tegemist on poliitilise küsimusega.  Foto: Liis Treimann

Eesti Pank avaldas esmaspäeval pensionireformi lühianalüüsi, kus märkis, et valitsuse plaanitav pensionireform ja II pensionisamba vabatahtlikuks muutmine tekitab raskusi viiele fondile, millel on mitte-likviidsete varade hulk liiga suur.

Kuna osa lühianalüüsis kasutatud infost oli Eesti Pank saanud järelevalveprotsessis, siis ei avalikustanud keskpank raskustesse sattuvate fondide nimesid, vahendab Ärileht.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum