Äripäev • 7 detsember 2019
Uudised
Ainult tellijale

Eesti põllumehed nõuavad lätlastega sarnast rahastust

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus (fotol prillidega) tõdes, et kuigi Eesti nõuab koos Leedu ja Lätiga meie põllumeeste võrdset kohtlemist Euroopa Liidus, on lõunanaabrid ikkagi ka meie kõige otsesemad konkurendid.  Foto: Erik Prozes

Läti valitsus otsustas toetada 2020. aasta riigieelarvest oma põllumajandustootjaid täiendavalt 22 miljoni euroga, mis vastab Euroopa Liidu poolt lubatud üleminekutoetuste maksimummäärale. Eesti siseriikliku toetuse suurus selgub pärast riigieelarve vastuvõtmist Riigikogus 11. detsembril.

„Euroopa Liidu eelarvest Eesti põllumeestele makstavad põllumajandushüvitised on kõige madalamate hulgas, seepärast peame väga tähelepanelikult jälgima teiste liikmesriikide samme oma põllumajandustootjate siseriiklikul toetamisel,“ ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus. „Kuigi nõuame koos Leedu ja Lätiga meie põllumeeste võrdset kohtlemist Euroopa Liidus, on lõunanaabrid ikkagi ka meie kõige otsesemad konkurendid.“

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum