Allan Rajavee • 7 detsember 2019
Uudised
Ainult tellijale

Läti erapank sai rahapesu nõuete lõdva täitmise eest 1,5 miljonit eurot trahvi

Läti finants- ja kapitalituru komisjon heidab Baltic International Bankile ette puudujääke oma klientide tasuta tundmises ja kahtlaste tehingute ees silma kinni pigistamises.   Foto: Liis Treimann

Läti pangandusturul järelevalve eest vastutav finants- ja kapitalituru komisjon (FKTK) teatas 6. detsembril Baltic International Bankile (BIB) 1,5 miljoni euro suuruse trahvi määramisest, kuna avastas puudujääke panga sisekontrolli mehhanismides.

„Trahviga seoses peab pank koostama puudujääkide parandamise ajakava ja koostama FKTKle siseauditi,“ kirjutati FKTK pöördumises, mida vahendas Läti ringhäälingu uudisteportaal. Tegelikkuses tegi FKTK otsuse juba 29. novembril, kuid hoidsid trahvi määramist avalikkuse eest nädalajagu saladuses. Seejuures FKTK menetluses kasutatud asitõendid pärinesid eelmise aastal läbiviidud inspektsioonist.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum