Allan Rajavee • 4. august kell 18:46
Uudised
Ainult tellijale

Riigikohus käis läbi pensionireformi peamised vaidluskohad

Rahandusminister Martin Helme hinnangul on äärmiselt kahetsusväärne, et riigikohtus üldse pensionireformi seaduspärasust hinnatakse, sest tegemist pole mitte juriidilise vaid poliitilise küsimusega.  Foto: Andras Kralla

President Kersti Kaljulaidi taotlusel pensionireformi seaduspärasust hindav riigikohtu üldkogu kuulas täna ära reformiga seotud osapoolte seisukohad. Reformi kaitsev rahandusminister Martin Helme leidis, et kohtumenetlus piirab poliitikute võimalust oma poliitilisi eesmärke realiseerida.

Pensionireformi küsimuses president Kersti Kaljulaidi leeri kuuluv õiguskantsler Ülle Madise viitas reformi seletuskirjale, kus tõdeti, et mustema stsenaariumi kohaselt ei suuda riik tagada praegustele ja tulevastele pensionäridele 40protsendist igakuist sissetulekut nende varasemast keskmisest palgast. Niisiis loob Madise hinnangul pensionireform olukorra, kus inimesed peavad leppima tulevikus miinimumilähedase toega, sest riiklik pensionisüsteem ei suuda neile rohkem tagada.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum